11 juli 2012


Jack van Gelder: Studio Sportzomer had beter gekund

Jack van Gelder heeft in het AD gereageerd op het verliezen van de kijkcijferstrijd met VI Oranje. Voor aanvang van het EK sprak Van Gelder de verwachting uit dat het RTL-programma "kansloos" zou zijn ten opzichte van zijn Studio Sportzomer, maar VI Oranje won uiteindelijk met 15-13. "Natuurlijk heb ik daarvan gebaald. Ik had meer kijkers willen hebben."

"Wij hadden de pech dat toen Oranje er uit lag, de kijker heeft gekozen voor het amusement", aldus Van Gelder. "Wij blijven in eerste instantie de sportafdeling van het Journaal. Op wedstrijddagen wonnen we wel. Dat geeft aan dat als er echt iets te melden valt, Nederland toch voor ons kiest."

De bewering van Van Gelder dat Studio Sportzomer op wedstrijddagen wél won, klopt overigens niet helemaal. Ook op wedstrijddagen moest Van Gelder met zijn Studio Sportzomer maar liefst zes keer het onderspit delven.

Terugblikkend komt Van Gelder tot de conclusie dat Studio Sportzomer "wel iets losser" had mogen zijn. "Wij hadden een betere binnenlocatie moeten hebben. Als het regende, zaten we in een piepklein hokje. Dat was een foutje. Ook hadden we in het begin een publiek moeten hebben, dan is de sfeer direct losser. De kritiek heeft me in dat opzicht niet verbaasd."


27 opmerkingen:

Anoniem zei

l0l

Wesley zei

Jaja Jack, meneer weet alles zo goed... maar de nos blijft de nos en die gaan toch never nooit wat veranderen. Straks beginnen de reguliere uitzendingen weer en dan gaan ze weer oreren dat ze veel kijkers op de zondagavond hebben (na BZV) omdat er dan werkelijk helemaal niets anders te bekijken valt op tv.

Anoniem zei

Stuitend gewoon. Het lag allemaal niet aan Jack, nee: het lag aan het Nederlands Elftal, regen en het publiek! Man, man, man...

Anoniem zei

Op wedstrijddagen wonnen we wel. Dat geeft aan dat als er echt iets te melden valt, Nederland toch voor ons kiest."

Dit klopt dus niet en wanneer jullie iets te melden hadden was het onzin ( slaan dokter) Vi oranje kwam als eerste met de prikkelen rond het nederlands elftal

Anoniem zei

het was gewoon saai en voorspelbaar met een louter onzin pratende Jan Mulder.

Anoniem zei

hahahaha welke drugs heb je nu dan sjak?

"Wij hadden de pech dat toen Oranje er uit lag, de kijker heeft gekozen voor het amusement", aldus Van Gelder. "Wij blijven in eerste instantie de sportafdeling van het Journaal. Op wedstrijddagen wonnen we wel. Dat geeft aan dat als er echt iets te melden valt, Nederland toch voor ons kiest."

Anoniem zei

Alsof Studio Sportzomer/Voetbal publiek nodig heeft. Dat hebben ze tot de laatste uitzendingen nooit gedaan dus daar kan het niet aan liggen. Van Gelder zoekt allerlei smoesjes maar mag een keer in de spiegel kijken. Hij is presentator en in tegenstelling tot Genee probeert hij constant zijn eigen mening door te drukken en stelt hij weinig tot geen relevante vragen.

Anoniem zei

'Wij hadden de pech dat toen Oranje er uit lag, de kijker heeft gekozen voor het amusement. Wij blijven in eerste instantie de sportafdeling van het Journaal. Op wedstrijddagen wonnen we wel. Dat geeft aan dat als er echt iets te melden valt, Nederland toch voor ons kiest.'

Is die gast nou zo dom? Dus als RTL4 de wedstrijden heeft ongv 5mil mensen kijken die zappen gelijk na de uitzending naar nos? Nee dacht het niet sjek. OMG

Anoniem zei

De sfeer wordt echt niet losser als je een stel van de straat gerukte Polen op de achtergrond neerzet.

C'est moi zei

't Was inderdaad een saaie boel Jack, het is mij niet gelukt om ook maar één uitzending uit te zitten. En elke dag Jan Mulder was zelfs voor mij iets te veel van het goeie.
Maar misschien zijn voetballers en de zgn analisten sowieso niet erg publieksvriendelijk. Ze nemen zichzelf zo vreselijk serieus en denken alles te weten...volgens mij beseffen ze niet eens dat er mensen thuis naar ze zitten te kijken!

Bij VI-Oranje was daarom de humor en losheid van het programma een belangrijke factor. Veel onvoorspelbaarder en gewoon lekker 'ouwe jongens krentebrood'...

De Avondetappe (en Vive le Velo) daarentegen scoort mijns inziens wel beter op bepaalde punten. 'De Mart' is gewoon een echte liefhebber en presenteert het programma dan ook met hart en ziel. (Jaja, niet iedereen is gecharmeerd van Mart, maar mij gaat het om de passie...)

Maar Tour du Jour wordt wel opgenomen, kan ik af en toe een stukje verder spoelen :-)

Rob Amsterdam zei

Die Jack, op wedstrijddagen wel. Gek eh. Jullie hebben met belastinggeld de uitzendrechten gekocht en dan blijven er weleens wat mensen hangen. Juist op de niet wedstrijddagen kijkers trekken zegt wat over de kwaliteit van het programma. Daaag Jack

Anoniem zei

Als ze nou eerst eens beginnen met die looser van van Halst eruit te gooien. Kan alleen maar met zn machientje spelen en als hij moet praten zit hij constant met zijn handen aan, tegen of op zijn mond van de zenuwen

Rob Amsterdam zei

@11-07-12 11:48
Ja inderdaad. Ik lees net dat hij weer tijdens het nieuwe voetbal seizoen bij Eredivisie live zit. Betaal je 15 Euro's per maand voor.

Anoniem zei

Momentjes van J V Halst vind ik opzich wel leuk. Laat goed zien als mensen goed/verkeerd lopen.

CrazyDJ07 zei

Ik heb het 1 of 2 keer gezien maar dat publiek vond ik juist echt helemaal niet bij hun passen.
Dat was dusdanig opvallend geforceerd dat het juist nog een extra bekrompen sfeer gaf voor mij.

Ook 1x gezien zonder het gebruikelijke publiek en dat was toch wel iets fijner kijken maar goed, het was allemaal vrij saai op zich en vi oranje blijft vermakelijk al vertellen ze 10x hetzelfde verhaal.
Daar past het publiek wel door de niet serieuze praat etc.

Door te willen veranderen en door geforceerde dingen is het juist achteruit gegaan, vrij lomp...

AJAX Landskampioen 18 19 31 32 34 37 39 47 57 60 66 67 68 70 72 73 77 79 80 82 83 85 90 94 95 96 98 02 04 11 12 .... zei

Met de verbaal ontzettend zwakke Youri eh Mulder,
de onzin uitkramende provocateur Jan Mulder en pisvleksupporter Waterreus zal het nooit wat worden.

Anoniem zei

Ach Jack...., de enige reden dat je na de drie poule wedstrijden 'veel' kijkers had is omdat het publiek niet zapt maar blijft hangen. Ze blijven niet omdat jij iets te melden hebt of dat het programma nu zo goed (inhoudelijk) is. Wat een misvatting!

Anoniem zei

Kijk naar collega Mart - die weet wel de kijker te boeien en verslaat wel RTL4

Anoniem zei

'We hadden pech dat Oranje er toen uit lag...'

Beste Jack. Daarvoor scoorde VI Oranje ook al beter. Wat een slap smoesje.

''Dat geeft aan dat als er echt iets te melden valt, Nederland toch voor ons kiest."

Kwam Derksen niet altijd als eerste met het laatste nieuws over Oranje? Zoals met die lijst van spelers, de onrust binnen de selectie. Dat het allemaal rondom Van Persie niet lekker ging. Dat Huntelaar en Van der Vaart moeilijk deden. Het enige wat Jack wist te melden is dat Bouma met een dokter had gevochten en dat bleek later niet eens waar te zijn. Hij had hem een duwtje gegeven. Ja hallo, een voetballer geeft iemand een duwtje. Wereldnieuws.

Rob Amsterdam zei

Ik denk dat Mart nog een groot aantal oudere kijkers heeft. Vergeet niet dat er een flinke vergrijzing is in NL en die houden nu eenmaal van het eeuwig zelfde riedeltje aan verhalen en zogenaamde goede oude tijd.
Mart's tijd is snel voorbij en de jeugd en de commerciele zender hebben de toekomst.
Is ook een stuk goedkoper voor de belastingbetaler.

Anoniem zei

Triest ventje die Jack

Anoniem zei

Volgens mij is Jack bang geroyeerd te worden. Hij doet net of er niks aan de hand is, maar het is gewoon triest als je op wedstrijddagen 6x geklopt wordt door een zender die niet eens de wedstrijdrechten heeft.

Anoniem zei

jack van gelder, youri mulder, jan mulder, jan van halst, ronald waterreus...

komop jack, waar zou het aan liggen?

Rob Amsterdam zei

@12-07-12 18:10
Vergeet onze rooie dakduif Arno Vermeulen niet. De man weet niet of er lucht of zand in een bal zit.

henk de tank zei

jack speknek

Anoniem zei

Niemand is 'Gek op Jack' ....

Anoniem zei

Word kotst misselijk van Jack

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link