04 november 2011


Johan Derksen in reclames Nederlandse Energie Maatschappij

Johan Derksen gaat reclame maken voor de Nederlandse Energie Maatschappij. Dat maakte Harald Swinkels, directeur van het bedrijf, vanavond bekend in Pauw & Witteman. De reclames zullen vanaf volgende week al te zien zijn.

Swinkels: "We willen Nederland gaan vertellen dat ze in onze sector mensen die nog nooit naar een andere energieleverancier zijn overgestapt, slapers noemen. Daarvoor moet je dus eigenlijk het publiek gaan beledigen. En wie kan het beste iemand beledigen en ermee wegkomen? Johan Derksen!"

"We gaan Johan Derksen neerzetten zoals iedereen hem kent. Dus niet al te vrolijk gaat hij gewoon zeggen dat in de markt zeventig procent van de mensen nog nooit is overgestapt. En hij gaat vertellen dat hij vroeger zelf ook zo'n slaper was."

Eerder waren onder meer Frans Bauer, Natasja Froger en Maurice de Hond te zien in reclamecampagnes van de Nederlandse Energie Maatschappij. De campagnes zijn bekend van de slogan "Ik zeg doen!". Welk bedrag Derksen voor zijn medewerking ontvangt, is niet bekend.

Bekijk hieronder de spotjes met respectievelijk Bauer, Froger en De Hond:

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Waarom!?

Anoniem zei

Triest en sneu. (tautologie, i know)

Alex zei

Verdient derksen dan echt zo weinig bij rtl? :p Ik snap niet waarom hij dit doet,, is ie niet echt een type voor

Anoniem zei

Vuile ouwe geldwolf!

Charlie zei

Zonde. Misschien moet je politiek niet verwarren met dit soort commercie, maar ik krijg bij de NEM altijd zo'n PVV-gevoel. Lekker populistisch gebullshit. Slechte zaak dat Johan zich zo laat misbruiken. Hij is altijd haantje de voorste om te vermelden dat voetballers alleen hun topsport beoefenen om het geld. Die denkwijze komt volgens mij alleen maar omdat hijzelf zo met geld bezig is.
Veder een mooie figuur hoor, maar hier word ik wel een beetje misselijk door (kan ook door de whisky komen :p)

Charlie zei

Kleine toevoeging die bovenstaande wel illustreert:
In gesprek met RTV Utrecht over o.a. zijn boek (zie ook SigaarSnor) zegt hij bijvoorbeeld: 'Je moet je oren als hoofdredacteur zeker naar de commercie laten hangen'.
Hij doet nu net alsof hij overtuigd is door anderen om zijn columns te bundelen. Niet zuiver, maar volgens mij dermate onbewust dat hij dit niet eens door heeft.
Overigens verwacht ik primitieve reacties, maar wellicht ook een discussie. Ik ben en blijf hoe dan ook een (kritische) fan.

Anwar zei

No knakt mn sigaar. Dat hele NEM is zo'n pauperorganisatie die BN'ers, waar 'het volk' van houdt en vertrouwd, misbruikt om meer mensen op hun netwerk te krijgen.

Anoniem zei

Ach, gewoon makkelijk geld verdienen. Zeg maar eens nee tegen zo'n hoog bedrag wanneer je toch al landelijk bekend bent.

Anoniem zei

Dit gaat om tonnen. Laat die man lekker cashen. Kan hij straks mooi een ranch in Texas van kopen. Wat mij betreft heeft hij deze schnabbel verdient. Als hij maar niet meer zegt dat de VVD kudt is.

Anoniem zei

Tuurlijk mag ouwe zeiksnor cashen. Maar als je pretendeert niets op te hebben met het kleffe tv-wereldje maar toch elke schnabbel aanneemt en geen mogelijkheid onbenut laat om met je jaren '60 kapsel op tv te verschijnen maak je je totaal ongeloofwaardig.
Dit valt me trouwens al een hele tijd op. Tuurlijk is het genieten als die ouwe bromsnor weer eens een slok azijn te veel heeft genomen maar het is tegelijkertijd ook een van de meest hypocriete persoonlijkheden van Nederland. Zie onder andere het optreden als secretaresse van Cruyff en van Hanegem.

Leuk omm naaar te kijken maar die ouwe bromsnor is totaal niet meer serieus te nemen.

Anoniem zei

Niet te kritisch allemaal op Derksen hoor, daar houdt de beheerder van dit blog niet van.

Anoniem zei

laat hem lekker in een reclamespotje meedoen, waar het hart van volloopt he;)en hij heeft toch al in meerdere reclames gespeeld en in programma's meegedaan die gepresenteerd worden door 'gladjanussen' of is de NEM ineens not dun

Anoniem zei

Ik snap het wel hoor waarom zou je nee zeggen tegen een een flink bedrag?

Anoniem zei

ik snap nooit die hype rond Derksen, hij geeft al jaren een flutblaadje uit en zet zichzelf neer als voetbalgoeroe, hij schoffeert mensen (o.a. Gullit) en is alleen maar negatief. De NEM heeft is gekozen tot slechtste energiebedrijf van Nederland. je korting betaald je 10x zo hoog terug bij je eindafrekening. Vastrecht is veel hoger dan bij anderen, en je verbruikt nooit zoveel energie dat je daar je voordeel op haalt. Mensen doen nu eenmaal alles voor geld,. Johan verliest hier nog meer geloofwaardigheid mee. Als ie journalist is onderzoekt ie de reputatie van dit bedrijf, het gaat hier puur om te cashen.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link