25 mei 2011


Voetbal International tot 2014 te zien bij RTL

Het succesvolle programma Voetbal International zal nog zeker drie jaar te zien zijn bij RTL. In het KRO-programma Oog In Oog (de hele uitzending is hier te bekijken) vertelde Johan Derksen dat hij, René van der Gijp en Wilfred Genee gisteren (dinsdag 24 mei 2011) hun contract met de zender verlengd hebben.

De afgelopen tijd werd er, nadat John de Mol een belang had genomen in SBS, voorzichtig gespeculeerd over een mogelijke overgang van het programma naar die zender. Wilfred Genee werkte bij Talpa al eerder onder De Mol en bekend is ook dat De Mol een groot voetbalfan is. Veronica (dat eigendom van SBS is) probeerde het programma al eerder naar die zender te halen, maar dat mislukte. Een dergelijke transfer zal er ook nu dus niet gaan komen.

Het bedrag wilde hij niet onthullen, maar in Oog In Oog toonde Derksen zich zeer tevreden over het salaris dat hij de komende drie jaar van RTL zal ontvangen. "Ik zit er 13 jaar en bij wat we nu krijgen is ook al het achterstallige salaris verrekend", aldus Derksen. In het verleden klaagde hij (openlijk en live op tv) meermaals over de in zijn ogen niet al te hoge vergoeding die hij opstreek voor zijn ritjes naar Hilversum.

Wat er na 2014 met het programma zal gebeuren, valt te bezien. Johan Derksen is dan 65 jaar en heeft eerder altijd geroepen dat hij tegen die tijd met pensioen zal gaan en zich niet meer in de voetballerij zal vertonen. Enige tijd geleden liet Wilfred Genee zich echter ontvallen niet uit te sluiten dat Derksen daarna toch nog doorgaat. "Ik heb de indruk dat hij er over nadenkt om wat langer door te gaan", zo zei hij toen. "Hij is al een keer gepolst, ook door zijn eigen bedrijf Voetbal International. Ik sluit het niet uit."

Update:
Inmiddels heeft RTL het nieuws in een persbericht bevestigd. Marco Louwerens, de nieuwe programmadirecteur van RTL 7: "VI is het gezicht van de zender en vaak het gesprek van de dag. De show is bij onze kijkers bijzonder populair en het aantal kijkers blijft groeien, zo bleek ook weer het afgelopen seizoen. Door de ongekende chemie tussen de drie heren stijgt een tafelgesprek uit tot elke week een spannende uitzending met voetbalnieuws en voetbalhumor. Dat is uniek in Nederland en zeker ook met het oog op het aankomende EK en WK verlengen wij graag opnieuw de contracten met de heren."


4 opmerkingen:

Paul zei

Dat betekent dus volgend jaar zomer een VI Oranje tijdens het EK en in 2014 ter afsluiting een VI Oranje tijdens het WK? Lekker hoor!

Anoniem zei

Vandaag op Nederland 2 van 14.10 tot 14.45 de herhaling van deze uitzending.

Anoniem zei

Uitzending te bekijken via:
http://player.omroep.nl/?aflID=12594282

SigaarSnor zei

En nu ook hier te zien: Video: Johan Derksen in gesprek met Sven Kockelmann (Oog In Oog).

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link