28 mei 2011


Tour de France-variant VI Oranje gaat waarschijnlijk door

Met nog ruim een maand voordat de Tour de France 2011 begint (2 juli) is er nog altijd geen witte rook, maar het heeft er alle schijn van dat er toch echt een 'VI Oranje' rondom het Franse wielerevenement gaat komen. "We zijn er nog druk mee bezig", zo liet RTL-woordvoerder Jaap Paulsen gisteren aan SigaarSnor.blogspot.com weten.

Ook Wilfred Genee zinspeelde gisteren op het doorgaan van het programma. "De kans is eigenlijk wel bijna 100 procent", zo vertelde hij in Evers Staat Op. Op VI Radio voegde hij daaraan toe: "Er moeten nog een paar dingen geregeld worden, zoals de naam bijvoorbeeld. En er moeten nog een aantal gasten vastgelegd worden."

Over de precieze invulling van het programma is officieel nog weinig bekend. Wel is duidelijk dat er wordt ingezet op een dagelijks live programma, waarin - doordat RTL een sublicentie van de NOS heeft verworven - ook beelden uit de koers zelf te zien zullen zijn. Daarnaast zullen eigen RTL Sport-verslaggevers interviews met de hoofdrolspelers in Frankrijk gaan maken.

Eén van die verslaggevers is Marcel Maijer. Hij twitterde gisteren: "Al ruim twintig jaar actief als sportjournalist, maar nog nooit de Tour gedaan. Tot deze zomer dan...". Ook hij zinspeelt daarmee dus op een definitieve 'go' voor het programma.

Vanuit Nederland zal Wilfred Genee het programma presenteren. Eerder werd als uitzendlocatie de Cauberg in Valkenburg (een bekende Nederlandse wielerplek) genoemd. In Evers Staat Op vertelde Wilfred Genee dat het de bedoeling is dat er in het programma vooral veel wielerdeskundigen voorbij zullen komen. "Michael Boogerd, Gert Jakobs, dat soort types", aldus Genee.

Verder is het de bedoeling om in het programma niet alleen aandacht te besteden aan de Tour de France, maar dat ook ander sportnieuws aan bod komt. "René van der Gijp zal er niet zo vaak bij zijn, maar Johan Derksen zal regelmatig aanschuiven", zo verklapte Genee. Daarnaast zouden diverse andere gasten uit de politiek, showbizz en sportwereld langs moeten komen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link