01 maart 2011


Wéér kijkcijferrecord Voetbal International

De kijkcijfers van Voetbal International blijven maar stijgen. De uitzending van gisteren trok opnieuw een record aantal kijkers: maar liefst 804.000. Het vorige record bedroeg 704.000 en dateert van maandag 31 januari 2011 (de verjaardag van Johan Derksen).

In de uitzending van gisteren werd teruggeblikt op de wedstrijden AZ-FC Twente en PSV-Ajax, die afgelopen weekend voor de nodige commotie zorgden. Gast aan tafel was cabaretier, comedian, columnist en tv-maker Raoul Heertje.

Peter Lubbers, zenderdirecteur van RTL7: "Het is heel bijzonder en knap hoe 'VI' blijft groeien, maar een dergelijke stap - een record verbreken met bijna 15 procent meer kijkers - zie je niet vaak. Blijkbaar weten de heren aan tafel telkens nieuwe kijkers aan te trekken. In de groep Mannen 20 - 34 jaar wordt een zenderaandeel bereikt van bijna 22 procent dus we kunnen stellen dat er steeds meer jonge kijkers bijkomen. 'VI' is daarmee steeds meer het nationale napraten van het voetbalweekend."

Het record van gisteren is overigens nog niet het hoogste aantal mensen ooit dat naar een uitzending met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp keek. Tijdens het WK Voetbal van afgelopen zomer wist VI Oranje een nóg groter publiek te bereiken. Op 6 juli, direct na de wedstrijd Nederland - Uruguay, stemden maar liefst 917.000 mensen af op de WK-variant van het voetbalpraatprogramma. Het lijkt echter een kwestie van tijd totdat dit aantal ook met een reguliere uitzending van Voetbal International bereikt wordt.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe lang zal het nog duren voordat Studio Slaapverwekkend definitief voorbijgestreefd is?

Anoniem zei

Niet zolang programma's als Boer Zoekt Vrouw voor Studio Voetbal zitten. Daardoor kreeg dat programma bijna 1,4 mln kijkers deze week.

Superbeelden zei

Het is inderdaad een beetje jammer dat op RTL 7 geen leuke programma's voor Voetbal International zijn. Maar dat maakt het er niet minder leuk om.

Anoniem zei

dit nieuws en ook nog het nieuws dat hans kraay jr weer terug komt....die mensen zijn lekker bezig.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link