04 februari 2011


Wiljan Vloet, Jack van Gelder en Jan Kooijman wilden Derksen niet feliciteren

In de uitzending van Voetbal International van afgelopen maandag werd de jarige Johan Derksen gefeliciteerd door onder meer Wesley Sneijder, Willem van Hanegem, Marc Janko, Hans Kraay Jr. en Mario Been. In zijn column in het AD onthult Wilfred Genee dat enkele andere prominenten uit de voetbal- en mediawereld hun medewerking echter weigerden.

Genee: "Wij hadden als ludieke actie bedacht om Johan Derksen te laten feliciteren door al zijn 'vrienden', ofwel juist de mensen die door Derksen eerder stevig waren aangepakt. Zelfspot is immers een kostbaar goed en geeft vaak aan hoe groot je bent. Tegelijk kom je er ook achter hoe klein mensen kunnen zijn."

Wat bleek: NEC-trainer Wiljan Vloet liet weten niet mee te willen werken en verbood volgens Genee de persdienst van NEC zelfs om het verzoek überhaupt voor te leggen aan de door Derksen bekritiseerde NEC-spits Björn Vleminckx. Hans van Breukelen, met wie Derksen afgelopen zomer een flinke ruzie had, reageerde in het geheel niet.

Ook Excelsior-trainer Alex Pastoor weigerde. Genee: "Alex Pastoor zag er niet de humor van in om de gehele Excelsior-selectie iets op camera te laten roepen. Al was dat niet direct verassend, want humor en Pastoor is als een potvis op het droge."

Genee somt verder op: "Ook Dries Mertens bleek niet alleen klein van stuk, maar ook van persoonlijkheid. Tv-personality Jack van Gelder liet vanuit Australië weten deze drinkbeker aan zich voorbij te laten gaan ('Ik steek wel een sigaar op'), net als TV-talent Jan 'gladjanus' Kooijman en Matthijs van Nieuwkerk. De laatste liet weten mee te willen werken, maar haakte tot twee keer toe af. De tweede keer vanwege ziekte. Gek genoeg zat hij enkele uren later kiplekker DWDD te presenteren."

Over de medewerking van Wesley Sneijder is Genee wel zeer te spreken: "Die heeft toch het nodige te verduren gehad van mijn collega. Hoewel zijn management aanvankelijk de boot afhield, zag Sneijder zelf onmiddellijk de humor van dit verzoek in. Doordat er het nodige misging bij onze productie moest Sneijder zelfs zijn vlucht uitstellen, maar hij besloot te wachten om zijn 'grote vriend' Derksen te feliciteren. Hebben we het toch over de voetballer die eigenlijk de Gouden Bal had moeten winnen. Conclusie mag zijn dat Wesley Sneijder prima in elkaar zit."


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik man Matthijs van Nieuwkerk echt niet.
Jack vind ik wel chill.

Anoniem zei

Goeie actie van Sneijder, beter dan dreigen met rechtzaken.

Anoniem zei

Kinderachtige persoonlijkheidjes dus

Anoniem zei

Fanboy logica. Als mensen geen zin hebben om je idool te feliciteren zijn het direct kleine personen. God, wat lopen er toch veel malloten rond in dit landje..

Anoniem zei

Ik vind het toch echt te simpel om mensen die niet mee willen werken meteen te bestempelen als "kleine mensen" zonder zelfspot. Ik ben een trouwe kijker van VI, maar vind dit toch echt te kort door de bocht.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link