06 mei 2010


Bert Dijkstra en Jan Medendorp vervangen Hans Kraay Jr. bij Voetbal International

Zoals bekend was Hans Kraay Jr. afgelopen maandag voorlopig voor de laatste keer te zien in Voetbal International. Hij hoopt volgend seizoen weer iedere maandag terug te keren, maar dat is nog allerminst zeker. Inmiddels zijn er zelfs al twee vervangers voor hem aangetrokken: journalist/columnist Bert Dijkstra van De Telegraaf en Jan Medendorp, journalist en presentator bij RTV Oost. Zij zullen elkaar gaan afwisselen.

Johan Derksen: "Ik ben geen voorstanders van voetballers aan tafel, omdat deze jongens zelden het achterste van hun tong laten zien. Daarom komen we met een alternatief voor Hans. De rolverdeling en de chemie aan tafel zijn belangrijk. (...) Het valt niet mee onafhankelijke mensen te vinden die zich durven profileren. Mensen uit de voetballerij durven en kunnen niet alles zeggen en dat mag je de kijkers niet aandoen."

Over de twee nieuwe tafelgasten zegt hij: "Columnist Bert Dijkstra van De Telegraaf is een voormalige voetbaljournalist en een man met een uitgesproken mening. Jan Medendorp komt van de Haagsche Courant en is als presentator van RTV Oost een FC Twente-watcher. Hij heeft vooral veel tv-ervaring en over zijn mening hoeft niemand zich zorgen te maken."

Jan Medendorp zat vorige week vrijdag en afgelopen maandag al aan de bar van Voetbal International om te vertellen over FC Twente. Wanneer Bert Dijkstra voor het eerst te zien is, is nog niet duidelijk.

Billboards
In De Wereld Draait Door vertelde Johan Derksen vorige week dat RTL zelf ook schuldig is aan het feit dat Kraay Jr. komend seizoen wellicht niet meer terugkeert. "Voor de interland Nederland - Amerika heeft RTL grote billboards rond de ArenA opgehangen met onze foto's en eronder: 'De Toppers van RTL'. Ook de directie van SBS rijdt over die weg en ziet dan Hans Kraay, waar ze iedere maand een vermogen naar overmaken omdat hij gewoon in vaste dienst is, als de topper van RTL. Langzaam aan is Hans beroemder als man van RTL, dan van die home video's op SBS."

Geen ruzie
Derksen zou, ondanks dat de twee nogal eens live op televisie met elkaar in de clinch liggen, graag zien dat Kraay Jr. volgend jaar gewoon weer aanschuift. "Ik zou het bijzonder betreuren als hij er niet meer zou zitten", aldus Derksen in De Wereld Draait Door. "Hans brengt de juiste chemie aan tafel." Mogelijke wrijving tussen Derksen en Kraay Jr., of tussen Kraay Jr. en Wilfred Genee of René van der Gijp is dus niet de reden van een eventueel afscheid bij Voetbal International. Dat bevestigde Kraay Jr. vorige week zelf ook in de Coen & Sander Show.

Minder frequent
In MogguhRick op Radio Veronica herhaalde hij die lezing. Hij vertelde daar ook dat hij zelf verwacht volgend jaar gewoon terug te keren. Er is echter wel een 'maar': "De kans zou eventueel kunnen bestaan dat ze (SBS, red.) zeggen: 'Niet meer elke week, want dat vinden wij wel een beetje veel.'", aldus Kraay Jr.

Daar lijken de makers van Voetbal International, met het aantrekken van Dijkstra en Medendorp, dus al op te speculeren. Zoals het er naar uitziet zal er volgend seizoen wekelijks uit een vijver met vaste gasten (Kraay Jr., Dijkstra en Medendorp) gevist gaan worden.


Bert Dijkstra (links) en Jan Medendorp


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Haal alstublieft Hans terug :| Die 2 gasten ken ik niet eens, hoef ik ook niet te kennen.

Anoniem zei

word je niet echt vrolijk van. Die Jan Medendorp vond ik nou niet zo hele boeiende persoonlijkheid.

Anoniem zei

Ohhh nee, niet Jan Medendorp!

Anoniem zei

Die Jan Medendorp is echt verschrikkelijk! Heb hem inderdaad twee keer gezien aan de bar en wat hij te vertellen had was verschrikkelijk saai!
Dan toch liever een HansiePansie die voor leven in de brouwerij zorgt. Of je het er nou mee eens bent of niet.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link