15 oktober 2009


Derksen sluit toekomstige samenwerking met Hugo Borst niet uit

In zijn rubriek 'Waarde Hoofdredacteur, Beste Johan' heeft Johan Derksen gisteren laten weten dat hij een samenwerking met Hugo Borst niet bij voorbaat uitsluit. Hij voegde daar overigens wel gelijk aan toe dat er op dit moment nog geen plannen in die richting zijn.

Door volgers van de Nederlandse voetbalpraatprogramma's is vaak geopperd om Johan Derksen en Hugo Borst samen te brengen. Beiden durven hun mening te uiten en zijn niet op hun mondje gevallen. Bovendien lijkt Borst de laatste tijd steeds meer ondergesneeuwd te raken aan de volle tafel van Studio Voetbal. Waar hij in het verleden altijd erg scherp was, maakt hij al enige tijd een wat matte indruk.

In zijn vraag-en-antwoord-rubriek zei Johan Derksen gisteren het volgende: "Hugo Borst is een goede vriend van mij. (...) Ik sluit een samenwerking in de toekomst niet uit, maar er zijn absoluut geen plannen in die richting."

Overigens vormen hij en Borst volgens Johan Derksen niet de ideale combinatie op televisie. "We zijn ooit eens een keertje samen in De Wereld Draait Door geweest en daar heeft Ruud Gullit nog steeds slapeloze nachten van."

Derksen en Borst in De Wereld Draait Door
Derksen doelt daarmee op hun gezamenlijke optreden in dat programma in april 2008. Ruud Gullit had even voor die bewuste uitzending in een kranteninterview aangegeven dat hij Nederland was ontvlucht vanwege onder meer "al die Nederlanders met een mening op tv" en "al die irritante wijsneuzen". Daarmee doelde hij onder andere op Derksen en Borst. De twee maakten in het live programma korte metten met Gullit.

"Niemand wil die man meer hebben na zijn wanprestatie bij Feyenoord", zo zei Derksen. "We zouden best iets positiefs willen zeggen, maar we weten gewoon niet wat", voegde Borst daar toen aan toe.

Ook zijn voetbalanalyses werden afgekraakt door Derksen: "Dat deed hij bijzonder slecht. (...) Hij kwam daar altijd praten over een wedstrijd en moest dan voor de uitzending bekennen dat hij de wedstrijd niet had gezien. Als de wedstrijden in de studio binnen kwamen, dan lag hij te slapen, zat hij in de kantine met een paar wijven te lullen of hij keek naar golf. Want in voetbal is hij niet geïnteresseerd. Maar die 8000 euro die hij per uitzending kreeg, stak hij wel gauw in zijn zak. (...) Hij was op het laatst op tv een parodie op een analist."

Ook de werkzaamheden van Gullit voor de Postcode Loterij werden hard aangepakt. Borst: "Wat vangt Ruud Gullit voor de Postcode Loterij? Dat soort dingetjes, dat irriteert me. Als je nou zo gevuld bent als Ruud Gullit..." Derksen vulde aan: "Hij gaat voor een goed doel naar Afrika, je krijgt dan vertederende beelden van Gullit voetballend met zieke en ondervoede kinderen en dan zitten we allemaal bij de open haard met tranen in onze ogen en een brok in de keel. Maar Gullit krijgt daar naar verluidt wel 100.000 euro voor. (...) Hij gaat daar gewoon heen om ordinair geld te verdienen. Het is een hypocriete man."

Voor wie de beelden nog eens wil zien, klik hier (het item met Borst en Derksen is te zien tussen 04:20 en 14:15) of bekijk onderstaande YouTube-video (helaas van slechte kwaliteit):



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link