11 juli 2018


Belgische kranten na verlies: ''Wat doet dit pijn!''

"Wat doet dit pijn!" De kop van dagblad Het Laatste Nieuws maakt duidelijk dat de 1-0 nederlaag tegen Frankrijk hard aangekomen is in België. "Wat na vanavond rest, is een grote kater. Weg onze kans op de opperste voetbalglorie."

Volgens de krant waren de Fransen niet beter dan de eigen nationale trots. "Wel de efficiëntere en meest gelukkige." En zo kwam er een einde aan de "gouden droom", die na de wedstrijden tegen Japan en Brazilië steeds sterker werd en "het land deed dansen van geluk, zingen uit pure vreugde en glimmen van trots."

Geen WK-finale voor de Rode Duivels, maar een wedstrijd om de derde plaats. En daar mogen de Belgen ook tevreden mee zijn, is te lezen in De Morgen. "De derde plaats zou een bekroning zijn voor een fantastisch toernooi. De slappe wedstrijd van vanavond doet daar geen afbreuk aan."

Want de analyse van de krant is dat Frankrijk uiteindelijk verdiend heeft gewonnen. "Na een gevleide 0-1 in het begin van de tweede helft lieten de jonge Fransen de Rode Duivels nooit meer in hun spel komen en speelden het uit als een ervaren ploeg."

Ook Sporza zag niet veel krachtsverschil tussen beide ploegen, maar wel een "uitgekookt" Frankrijk. "Een geslepen Franse ploeg gaf geen spatje ruimte weg, sloeg zelf toe meteen na de rust en parkeerde daarna de bus."

Volgens de sportredactie van de Vlaamse publieke omroep kon België na de treffer van Samuel Umtiti nooit echt aanspraak maken op een gelijkmaker.

Het Franstalige La Libre denkt dat de "gouden generatie" een unieke kans heeft laten liggen om voor het eerst de WK-finale te halen. "Frankrijk was niet onbespeelbaar zoals Argeninië van Maradona", verwijst de krant naar de halve finale op het WK van 1986.

Dit was voor de krant de laatste kans voor een gouden generatie. Over vier jaar is Kompany 36 jaar, Fellaini, Mertens en Vertonghen 35 jaar, Witsel, Alderweireld en Chadli 33 jaar. "Met andere woorden, de kans dat we ze weer zullen zien in het grootste toernooi ter wereld is zeer laag."

Bovendien zijn ook De Bruyne en Hazard dan de dertig gepasseerd en hebben mogelijk hun beste jaren achter zich, aldus La Libre. "We kunnen voor eeuwig spijt krijgen in ons kleine koninkrijk."

Vier jaar mag dan misschien te ver weg zijn voor deze generatie, Het Laatste Nieuws sluit wel hoopvol af. "Dan worden we over twee jaar gewoon Europees kampioen, toch?"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link