21 juni 2018


'Rommeldoelpunt' helpt Spanje aan overwinning tegen Iran

Spanje heeft in zijn tweede WK-duel zijn eerste overwinning geboekt. Na de 3-3 tegen Portugal versloeg het in een vooral voor rust matig duel Iran met 1-0. Diego Costa zorgde voor de enige goal van de avond.

Het ontbreekt de Spanjaarden aanvallend meestal niet aan creativiteit, vernuft en raffinement, maar tegen Iran miste het voor rust die kwaliteiten. En die waren hard nodig om een bres te slaan in de hechte Iraanse verdedigingsmuur.

De wereldkampioen van 2010 kreeg dan ook amper kansen in de eerste helft. Het dichtst bij succes was David Silva, die twee keer het geluk had dat zijn schot van richting werd veranderd. In het eerste geval werd zijn inzet gestopt en zijn tweede schot ging naast.

In de tweede helft kreeg Spanje meer kansen. Gerard Piqué zag een inzet van de lijn gehaald, een schot van Sergio Busquets werd gestopt en Isco schoot over.

Spanje ontsnapte toen Karim Ansarifard het doel op een haar miste, maar kwam amper een minuut later op 1-0 door een toevalstreffer. De bal caramboleerde tegen het been van Costa, die doel trof.

Iran gaf zich niet gewonnen en juichte toen Saeid Ezatolahi het net vond, maar zijn goal werd afgekeurd na consultatie van de videoarbiter.

Een kwartier voor tijd viel AZ-aanvaller Alireza Jahanbakhsh in, maar ook de topscorer van de eredivisie kon geen wonderen verrichten. Wel kopte Taremi voor de tweede keer over.

Stand Groep B
1. Portugal 2-4
2. Spanje 2-4
3. Iran 2-3
4. Marokko 2-0


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link