22 juni 2018


Buitenlandse pers: ''Laat Kuipers de finale maar fluiten!''

Scheidsrechter Bjorn Kuipers was misschien de absolute uitblinker in het WK-duel tussen Brazilië en Costa Rica, en dat is ook internationaal gezien niet onopgemerkt gebleven. Kuipers krijgt volop lof voor de manier waarop hij de verhitte confrontatie tussen de twee landen leidde.

Zijn goede optreden heeft Kuipers de nodige loftuitingen opgeleverd. Op het Engelse ITV was analist en voormalig Manchester United-aanvoerder Roy Keane lovend over Kuipers. ''Hij heeft alles wat je zoekt in een scheidsrechter, Kuipers floot vandaag uitmuntend'', aldus Keane.

Daar was Peter Schmeichel het mee eens. De voormalig doelman van Manchester United, in het verleden ploeggenoot van Keane, ging zelfs nog een stapje verder. ''Briljant gefloten door Bjorn Kuipers, hij voelde zich niet te groot om (met hulp van de VAR) zijn fout terug te draaien. Geef hem de finale maar'', aldus de oud-doelman.

BBC-presentator Gary Lineker focuste zich met zijn applaus vooral op videoref Makkelie. ''Hij heeft het 100 procent bij het juiste eind. Een schwalbe van Neymar, gerechtigheid. Dit is dus precies waarom de VAR er is.'' Het Duitse BILD noemde de discussies tussen Kuipers en vedette Neymar 'de belangrijkste confrontaties in de wedstrijd'. Ook verschillende Nederlandse analisten, zoals Aad de Mos en NOS-commentator Frank Wielaard, waren lovend over de scheids uit Oldenzaal.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe laat komt rtlxl met video online?

Unknown zei

Als ze klaar zijn met de auteursrechtelijke voetbal fragmenten te bkurren

Unknown zei

*blurren

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link