04 februari 2018


RTL in gesprek met Voetbal Inside-mannen na 'transfobe' grap Van der Gijp

RTL gaat de gezichten van Voetbal Inside aanspreken op de inmiddels beruchte transgendergrap die René van der Gijp afgelopen vrijdag maakte. Hoewel de heren 'alle ruimte krijgen' om hun mening te geven over voetbal en de samenleving, moeten ze volgens een woordvoerder niet van alles een grap maken

Ondertussen hebben niet alleen LHBTI-belangenorganisaties, maar ook GroenLinks en PvdA opgeroepen tot een advertentieboycot van de RTL7-show.

De ophef ontstond vrijdagavond toen analist Van der Gijp inhaakte op het nieuws dat de Vlaamse VTM-journalist Boudewijn van Spilbeeck voortaan door het leven gaat als vrouw. René meldde grappend dat hij vanaf nu Renate heet en verscheen met een blonde pruik op aan tafel.

Het was 'kwetsende, smakeloze en trieste transfobie', reageerden belangenorganisaties Transgender Netwerk Nederland en COC gisteren tegenover deze site. Ze vroegen Heineken, Gillette en Toto - de sponsoren van het programma - om de samenwerking te stoppen. PvdA en GroenLinks steunen die oproep vandaag. Zo wil de PvdA van emancipatieminister Ingrid van Engelshoven weten of er wel genoeg wordt gedaan aan de bestrijding van homo- en transfobie in Nederland.

De sponsoren waren vandaag niet bereikbaar voor commentaar. De KNVB liet desgevraagd weten 'een heel duidelijk standpunt te hebben over homo-acceptatie in de sportwereld'. ,,Maar we zijn niet bij machte om iedereen die iets meent over voetbal te moeten zeggen op de juiste gedachten te brengen.''

bron: ADLees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!

Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- René van der Gijp verder door het leven als Renate? (Voetbal Inside)
- Uitzending Voetbal Inside van 02-02-2018 trekt 529.000 kijkers
- ''Walk-on-girl Ashley Zaat is altijd welkom bij Voetbal Inside''


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link