10 februari 2018


Einde Spelen snowboarder Niek van der Velden na zware breuk

Voor de 17-jarige Niek van der Velden zijn de Olympische Winterspelen uitgelopen op een drama. De Nederlandse snowboarder moet worden geopereerd aan een zware breuk van zijn rechter bovenarm.

Van der Velden zou als eerste Nederlander in actie komen in Pyeongchang, maar nog voor de eerste van de twee kwalificatieruns op het onderdeel slopestyle schakelde de sporter zichzelf uit. Bij de laatste training kwam hij hard ten val.

In de eerste berichten werd gesproken van een schouder uit de kom, maar na nader onderzoek in het ziekenhuis bleek het ernstiger. Van der Velden wordt vanmiddag al geopereerd.

"Niek moet zeker nog een nacht in het ziekenhuis blijven", stelt chef arts Cees Rein van den Hoogenband. "Naar verwachting zal hij ergens de komende week naar huis in Nederland kunnen reizen. Het is nu binnen twaalf uur na zijn val te vroeg om iets te zeggen over de genezing."

Naast het onderdeel slopestyle had Van der Velden zich ook gekwalificeerd voor de Big Air. Ook door dat onderdeel kan dus een streep. De jonge Nederlander was op voorhand geen medaillekandidaat.

Zijn ouders zijn inmiddels ook in het ziekenhuis.Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Betweters #21: ''Laat Hakim Ziyech gewoon even met Hélène Hendriks een kopje thee gaan drinken''


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link