03 februari 2018


Belangengroepen willen boycot Voetbal Inside na grap Van der Gijp: ''Treurige transfobie''

Belangenorganisaties Transgender Netwerk Nederland (TNN) en COC zijn helemaal klaar met de 'trieste trans- en homofobie' in het RTL7-programma Voetbal Inside. Daarin deed René van der Gijp gisteren voor de grap alsof hij transgender is. De organisaties roepen sponsoren Heineken, Gillette en Toto op om de stekker eruit trekken.

Dat bevestigen de twee organisaties, die de belangen van LHBTI-mensen behartigen, aan deze site. Van der Gijp haakte gisteren in op het nieuws dat de Vlaamse VTM-journalist Boudewijn van Spilbeeck voortaan door het leven gaat als vrouw. René meldde grappend dat hij voortaan Renate heet en verscheen met een blonde pruik op aan tafel. Het regende al snel negatieve reacties van bekende en onbekende Nederlanders.

COC en TNN noemen de actie 'treurig'. ,,Iemand worstelt een leven lang met haar identiteit, heeft de moed om daar publiek voor uit te komen en het enige wat de heren van VI kunnen verzinnen is om zo iemand belachelijk te maken'', reageren TNN-voorzitter Brand Berghouwer en COC-voorzitter Tanja Ineke. ,,Blijkbaar zijn ze met hun ideeën over transgenderpersonen en homo’s diep in de vorige eeuw blijven hangen, en na het zoveelste incident krijg je de indruk dat dat ook niet meer gaat veranderen.''


bron: AD


Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- René van der Gijp verder door het leven als Renate? (Voetbal Inside)
- Uitzending Voetbal Inside van 02-02-2018 trekt 529.000 kijkers
- ''Walk-on-girl Ashley Zaat is altijd welkom bij Voetbal Inside''
Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!2 opmerkingen:

Anoniem zei

Boehoehoe Hoe. Huillie huillie.

Anoniem zei

Man man.. stelletje aandacht zoekers bijelkaar. Zo wordt er in de plaatselijke kantine ook gesproken, en laat dat nu net het concept van VI zijn. Sommige willen ook echt niet verder kijken dan hun neus lang is.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link