05 februari 2018


Johan Derksen: ''Voetbal Inside is het enige spraakmakende programma dat RTL heeft''

Het RTL7-trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen heeft de driejarige aanbieding om door te gaan met Voetbal Inside naast zich neergelegd. ,,We zijn er nog niet uit, maar dat heeft niets te maken met afgelopen vrijdag”, stelt Johan Derksen.

Vrijdagavond stak René van der Gijp de draak met Bo van Spilbeeck, de Vlaamse journalist die besloten heeft om verder te gaan als vrouw. De oud-voetballer verscheen met een pruik op en stelde voortaan als Renate door te gaan. De nasleep was groot: de grap was ‘kwetsend en smakeloos’, vonden belangenorganisaties Transgender Netwerk Nederland en COC. Ze vroegen Heineken, Gillette en Toto - de sponsoren van het programma - om de samenwerking te stoppen, waarna PvdA en GroenLinks die oproep ook steunden.

RTL verklaarde ‘in gesprek te gaan’ met de heren. ,,Maar ik heb het hele weekend niets gehoord, hoor”, haalt Derksen de schouders op. ,,Wij maken ons hier helemaal niet druk over. Een storm in een glas water. Bovendien: ik laat me door RTL niet als kwajongen met een zedenpreek in de hoek zetten. Laat RTL met de vingers van ons programma afblijven.”

Derksen kan zich niet voorstellen dat dit incident de onderhandelingen bemoeilijkt. ,,Het is het enige spraakmakende programma dat RTL heeft. Ze kunnen toch niet alles met weggooi-amusement vullen?” aldus de analyticus, die per jaar wil bekijken of hij wil doorgaan. ,,Daar is in het nieuwe contract wel een regeling voor te verzinnen.”

De hete hangijzers in de onderhandelingen zijn van andere aard. ,,Dat betreft de apps en internet die steeds bepalender zijn. Er kijken zo langzamerhand meer jongeren online en op de app dan naar het reguliere tv-programma. Daarvoor hebben we bepaalde eisen waar we het niet over eens zijn. Over die rechten zijn we aan het praten. Daarbij geven we nog een sokken- en onderbroekenlijn uit. Dat maakt het ingewikkelder. Niet alle drie zijn we even enthousiast over internet, René bijvoorbeeld niet”, aldus Derksen, die met Genee ooit het onlineprogramma Doordekken maakte. ,,Dat wil RTL weer terug.”

Derksen verwacht dat ‘het wel goed komt’. ,,We hebben geen haast. Als je toch een spraakmakend programma hebt, dan koester je dat toch? Ach, we zitten er al meer dan twintig jaar. Hier komen we ook wel uit.”

Terugkijkend vond presentator Wilfred Genee het niet de ‘meest geslaagde grap van René van der Gijp’. ,,Maar als dit niet meer kan in Nederland, dan moet het programma stoppen”, stelt Genee tegenover Radio 538. ,,Er waren genoeg mensen binnen de organisatie die op de hoogte waren. Als zij vonden dat het niet had gekund, dan hadden ze het niet moeten laten doorgaan.”

Toen de presentator vorige week de Belgische journalist Boudewijn van Spilbeeck bij De Wereld Draait Door zag zitten, sms'te hij met Van der Gijp. ,,Het zou toch wat zijn als Johan (Derksen) op die leeftijd zoiets zou meemaken.”

,,Hoe kwetsbaar het ook was, het had ook iets komisch. Er zat nog steeds een man met een pruik met een mannenstem. Daar ging het bij René aan de haal. Kijk, het is niet bedoeld dat je transgenders belachelijk maakt, maar je moet ook een knipoog kunnen bewaren. Dat is wat de laatste tijd steeds lastiger wordt in Nederland. Ik begrijp dat mensen hier aanstoot aannemen of het hoog opvatten. Tegelijk kan humor er ook voor zorgen dat bepaalde situaties juist wat gemakkelijker worden. En er zit nog altijd een knop op de televisie. Of je het nou leuk vindt of niet, het is geen Nieuwsuur, Pauw of Jinek. Je moet het niet zo heel serieus nemen. Wij zijn allang geen voetbalpraatprogramma meer. Eerder een karikatuur van onszelf. Dat is geen excuus.''

De kans is groot dat de drie mannen vanavond tijdens de uitzending terugkomen op het incident en de nasleep. ,,We hebben nog beelden van Hans Kraay als vrouw, dus ik sluit het niet uit”, aldus Derksen.

RTL praat nooit over contract(onderhandeling-)en, maar blijft bij het standpunt dat ‘de mannen alle ruimte krijgen voor hun mening, maar dat dat niet betekent dat je van alles een grap moet maken’.


bron: ADLees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- ''Laten we gewoon lachen om de grap van René van der Gijp'' (PowNed)
- Column: ''Stop alsjeblieft met de hysterie over René van der Gijp''
- Uitzending Studio Voetbal van 04-02-2018 trekt 619.000 kijkers
Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Johan Derksen: ''Wat RTL ervan vindt, is het laatste dat mij interesseert''
- RTL in gesprek met Voetbal Inside-mannen na 'transfobe' grap Van der Gijp


15 opmerkingen:

Anoniem zei

Waar is mijn link? ik zit hier al tien minuten maniakaal te f5´en.

Anoniem zei

Zal wat langer duren dan normaal

Anoniem zei

Heb je F6 al eens geprobeerd?

Pepernoot zei

Telegram.me/voetbalinside

Anoniem zei

iemand?

Anoniem zei

https://www.youtube.com/watch?v=bhsTJ9huYqw

:)

Cornelis zei

Dank

Anoniem zei

http://www.clipconverter.cc/nl/

Peter R. de Vries zei

Dit zou de link moeten zijn maar hij doet 't niet:

http://pg.us.rtl.nl/rtlxl/network/a3t/progressive/components/videorecorder/34/343224/389802/0f2fba21-6f2f-3ebd-9611-a9df2db8bd11.ssm/0f2fba21-6f2f-3ebd-9611-a9df2db8bd11.mp4

Anoniem zei

Youtube-linkje doet het vooralsnog prima.

Anoniem zei

Weer deze onzin met de youtube link:
De gebruiker die de video heeft geüpload, heeft deze video niet beschikbaar gemaakt in jouw land.

Terwijl ik gewoon in Nederland woon en ziggo heb..

Anoniem zei

Download Opera browser, die heeft een ingebouwde VPN en dan kan je die youtube link makkelijk bekijken.

Anoniem zei

Met dank voor de youtube link!

Anoniem zei

Super, het werkt fantastisch (the youtube link). Greetz from Down Under!

Anoniem zei

Dank voor de youtube-link

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link