06 februari 2018


Ronald Koeman tot en met WK 2022 bondscoach Nederlands elftal

Ronald Koeman (54) heeft z'n contract bij de KNVB getekend. Hij is de nieuwe coach van het Nederlands elftal. Koeman heeft zich tot en met het WK van 2022 verbonden aan Oranje. Hij begon in 1997 zijn trainersloopbaan als assistent van bondscoach Guus Hiddink bij Oranje.

In oktober werd Koeman (78 interlands) door Everton ontslagen. Hij was eerder trainer van Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ, Feyenoord en Southampton.

De KNVB heeft ook de komst van Nico-Jan Hoogma bevestigd. De 49-jarige Hoogma was sinds 2007 algemeen directeur bij Heracles Almelo en wordt bij de bond directeur topvoetbal. De KNVB is nog op zoek naar een directeur voetbalontwikkeling.

Koeman is bij het Nederlands elftal de opvolger van Dick Advocaat, die er vorig jaar niet in slaagde Oranje naar het WK in Rusland in loodsen.

"Ik heb eigenlijk nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik de ambitie had om ooit bondscoach te worden. Ik ben superblij en vind het een geweldige uitdaging en absolute eer om de komende jaren de bondscoach van het Nederlands elftal te zijn", aldus Koeman in een eerste reactie op door de KNVB belegde persconferentie in Zeist.

Koemans staf is nog niet rond. De bond moet nog met de beoogd assistenten Jan Kluitenberg en Patrick Lodewijks om de tafel. Zij werkten met hem bij Everton.Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Uitzending Voetbal Inside van 05-02-2018 trekt 885.000 kijkers
- René van der Gijp: ’We zijn helemaal doorgeslagen in dit land’ (Voetbal Inside)
- Johan Derksen: ''Voetbal Inside is het enige spraakmakende programma dat RTL heeft''Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- ''Laten we gewoon lachen om de grap van René van der Gijp'' (PowNed)
- Column: ''Stop alsjeblieft met de hysterie over René van der Gijp''
- Uitzending Studio Voetbal van 04-02-2018 trekt 619.000 kijkers
- Johan Derksen: ''Wat RTL ervan vindt, is het laatste dat mij interesseert''
- RTL in gesprek met Voetbal Inside-mannen na 'transfobe' grap Van der Gijp


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link