23 januari 2015


Nieuwste boek Michel van Egmond krijgt de titel ''Topshow''

Michel van Egmond is sinds de start van VI Oranje 2014 bezig met het schrijven van een boek over de gebeurtenissen rondom het tv programma Voetbal International. Gisteren maakte Michel van Egmond de titel van het boek bekend. Het gaat de toepasselijke naam 'Topshow' krijgen.

Michel van Egmond was maandag in Gouda om op de redactie van het tijdschrift Voetbal International te praten over de rol van het blad bij de gelijknamige voetbalshow. De VI-redactie, waar hijzelf jaren heeft gewerkt, had zojuist besloten om elke vorm van samenwerking met het RTL-programma te verbreken.

Zo vond Michel van Egmond eindelijk het plot waar hij naar op zoek was. "Ik viel met mijn neus in de boter", zegt de ex-eindredacteur van het praatprogramma. Hij had geen idee dat de boel zou escaleren. "Dat er wat speelde was duidelijk, maar dat het maandag tot een uitbarsting zou komen, kon ik niet vermoeden."

De titel is gebaseerd op de bekende uitspraak die presentator Wilfred Genee altijd doet over het programma. Michel an Egmond schreef eerder bestsellers over oud-voetballers René van der Gijp en Wim Kieft. In het boek Gijp (2012) kwam de depressie van René van der Gijp aan bod, in Kieft (2014) stonden onthullingen over de cocaïneverslaving van Wim Kieft.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit zou wel eens het boek te veel kunnen worden voor Van Egmond. Want laat ons eerlijk zijn, zonder de populariteit van René van der Gijp en Wim Kieft en de doorgedreven promotie van Johan Derksen had niemand zijn vorige boeken ooit gelezen. Ik vind Voetbal International nog steeds een leuk voetbalprogramma, maar wanneer een eindredacteur boeken begint te schrijven om geld te verdienen aan de ruzies die achter de schermen van zijn eigen programma hebben plaatsgevonden, lijkt het dieptepunt wat betreft opportunisme bereikt.

Rob Amsterdam zei

Zit nu VI te kijken en 1 ding valt mij op. Wim Kieft zit weer aan de coke. Hij verspreekt zich, springt in gesprekken en zit ernaast.
Wim snuif er nog eentje.....

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link