17 juni 2014


'Kritiek op Oranje en van Gaal kost VI Oranje kijkers'

TV-deskundige Marcel Peereboom Voller denkt dat de kijkcijfers van VI Oranje teruglopen door de negatieve houding richting het Nederlands elftal en bondscoach Louis van Gaal. Dat schrijft hij vandaag (17 juni 2014) in zijn column in de Telegraaf.

Velen zijn afgehaakt volgens Marcel Peereboom Voller toen Oranje met ruime cijfers van Spanje (1-5) won en de heren van VI Oranje kritiek bleven houden op Oranje en met name bondscoach Louis van Gaal. Dat gaat volgens Marcel Peereboom Voller tegen de erecode in. ''Regel 1: als het goed gaat, zijn we vóór Oranje. Wie dan niet voor is, is automatisch tegen en wordt afgestraft. Dat ondervinden de (…) mannen van VI Oranje nu aan den lijve.''


20 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik denk dat dit niet de oorzaak is. Vi Oranje is nu zo nu en dan plat en gaat niet om voetbal inhoudelijke zaken. Ik vind het zelf wel humor, maar volgens mij hebben de heren aan tafel geen kritiek op zijn kwaliteiten over voetbal, maar over zijn uiting naar de media toe. Hij krijgt daarmee problemen in Engeland met de pers.

Han CNX zei

Blijf lekker jezelf zou ik zeggen, en kijkers die liever kritiekloze juichaapjes op het scherm zien hebben keus genoeg.

Thijs zei

Aantal oorzaken in mijn ogen:

* Gebrek aan originaliteit: geen nieuwe anekdotes, we hebben alles al gehoord. Niet dát Johan Louis een lul vindt, maar hij dat riedeltje voor de 478e keer afdraait komt de neus uit. Even als de paaldansgrollen, bamihappen, etc. Het is gewoon saai om naar te kijken. Elke dag is te vaak blijkbaar, het is overkill.

* Uitgebluste Johan: je zou zeggen geen VI hoofdredacteur meer, tijd zat. Maar nee, hij doet er nog steeds 100 dingen bij blijkbaar, lijkt nu al moe en zit er als een zoutzak bij. Hij geeft ook toe wedstrijden niet gezien te hebben. Wat moet je ermee? Je mag de kijker nog wel een beetje serieus nemen. Heeft door deze houding ook weinig nieuws toe te voegen en dan kom je weer op het punt hierboven.

* Uitgeblust publiek. Er is gewoon geen sfeer, zit geen samba in. Alsof je naar Harry Mens zit te kijken.

* Product placement is gewoon over the top, zoveel en zo ongegeneerd. En weinig geloofwaardigheid: Wilfred met de gouden broccoli en het is gesponsord door oa Mora en Snickers. Om nog maar te zwijgen om die items tussendoor.

* Gasten: drama. Van werkelijk niks te melden (Beckand) tot onverstaanbaar gemompel (Verbeek). Ik krijg wel een beetje het idee dat dat de heren, net als de sponsors, door RTL (4) door de strot geduwd krijgt. Merk je ook aan hoe hard Wilfred en René Tijl afzeiken.

Anoniem zei

Het is volstrekt duidelijk dat Johan Derksen de persoonlijke vete tussen Cruyff en Van Gaal loopt uit te vechten. Johan Derksen is gewoon een schoothondje van Cruyff (net als de telegraaf overigens) en volkomen ongeloofwaardig op dit gebied.

Zijn "kritiek" op Van Gaal is zo belachelijk over the top dat je geen enkele mening van hem meer serieus hoeft te nemen omdat er altijd een dubbele agenda achter zit. Net als die kritiekloze meeloop NSB'er Renee van der Gijp.

Ik zou 10x liever naar de NOS kijken als daar niet dat rottende lijk van een Hugo Borst zat, die nog bijna een grotere hypocriete nitwit is als Johan Deksen.

Anoniem zei

ik vind het ongelofelijk schandalig dat een derksen die wordt betaalt door RTL (400,000 E per jaar!!!) de hele dag zo druk is met zijn eigen snabbels die niks met RTL te maken hebben dat hij voor zijn werkgever RTL gewoon totaal niet meer functioneert. hij geeft zelfs aan er met tegenzin te zitten! wat ongelofelijk respectloos naar je werkgever toe die je zoveel geld geeft voor zo weinig werk.

Anoniem zei

Ook komisch dat Gijpie een keer door een bejaarde werd uitgescholden toen ze op het terras dat kranten item deden en sindsdien dat item plotseling binnen wordt opgenomen.

Laat maar weer eens zien dat de heren wel kunnen uitdelen maar niks kunnen incasseren. Als straks weer iemand boe roept tegen Gijpie zit hij weer 6 maanden achter de geraniums.

Anoniem zei

Ik blijf het een heerlijk programma vinden en haak zéker niet af. Het maakt mij geen donder uit wat ze van Oranje en Van Gaal vinden.

Anoniem zei

Johan Derksen is vermoeid en heeft geen verstand van voetbal. Vooral buitenlandse spelers kent hij niet. Verder is hij te negatief en kennen we zijn standaard meningkjes wel. Genee vindt analyses niet leuk. Te veel nutteloze sponsoritems. Gijp is niet in staat om zich te concentreren op de wedstrijd die net is geweest. Genee stelt een vraag over Engeland, hij praat even over Engeland en begint dan slap te lullen over een hele andere speler of team. Jan Boskamp is niet in staat tot het uitspreken van 1 zin. Genee onderbreekt iedereen als er te lang en inhoudelijk over voetbal wordt gesproken. RTL4 B-figuren die verplicht langs moeten komen voegen niets toe. Er is nogal wat mis met de show.

Anoniem zei

Als de wedstrijden nou op RTL4 waren en VI Oranje gelijk na de wedstrijden erop komt hebben ze ook meer kijkers. En laten we eerlijk zijn zo geweldig is het nou ook weer niet. Maar gewoon het (bijna) vaste groepje van VI wat normaal op Maandag en Vrijdag kijkt nu ook gewoon.

Anoniem zei

Wat ik ook ergerlijk vind zijn die stomme rubrieken als de briefkaart, de kranten, de selfie foto's en dat tenenkrommende gedoe met Sierd de Vos die niks te melden heeft.
Tevens zit er twee maal een dik 7 minuten reclameblok in een uitzending van 65 minuten.
Verder kapt Wilfred te vaak boeiende of leuke discussie's af en gaat dan ineens over naar een filmpje waarin Boskamp iemand slaat op een Belgische zender of dat geneuzel over die Nissan of naar een ander totaal overbodig item/onderwerp.

Anoniem zei

vi is wel nice maar probleem is na tijdje raak je en beetje verveeld altijd weer beetje zelfde grappen heb het en jaar niet gekeken en nu vindt ik het wel weer leuk maar alweer mee gestopt omdat die uitzendingen op rtl gemist geen reed van klopt en dat al paar dagen lang

Anoniem zei

Meest ergelijke is dat gehinnik van die wilfred, niemand serieus nemend en overal dwars door heen te hinniken. Heren zijn een karikatuur van hun zelf geworden, geen reet meer aan. Erg jammer.

Jack van Gelder zei

Rene zich druk maken over dat de Belgen in de rust zo negatief waren op tv. Nou Rene je zit zelf in zo'n programma!. Johan ziet eruit alsof hij opgebaard is voor in z'n kist te liggen. En Wilfred is van het gezonde voedsel en maakt zich druk over het gewicht van Johan Boskamp etc. Wees dan een held en flikker die vette Mora hapjes van tafel als je echt begaan bent met de gezondheid van je medemens. VI kan nog veel leren van de NOS.

Anoniem zei

Oersaai geworden. Gijp en Derksen draaien morgen voor de 500ste keer hun zelfde verhaaltje af; Blatter, Mussolini op een dorpsplein, spelen naar iemand met eenzelfde shirt, tik em 3 keer op rug en zeg "niet doen"...... dat kennen we nu onderhand wel.

Anoniem zei

Zo saaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii manman...........

Anoniem zei

Sierd de Vos, geweldig!

Anoniem zei

Hoe kan je VI saai noemen en dan kijken naar de NOS zonder zelfmoordneigingen te krijgen? Wat een hypocriet, conservatief, saai en met ons belastinggeld gefinancierd clubje is me dat. Geen enkele Nederlander met gezond verstand denkt dat Oranje wereldkampioen wordt of vindt Van Gaal een sympathieke gozer, maar van zodra VI Oranje dat tien keer zegt, worden ze te negatief? Moeten ze dan zoals de NOS elk kwartier van mening veranderen om de massa te bekoren? Moeten ze dan Van Gaal aanbidden omdat hij mazzel heeft tegen een uitgeblust Spanje en met moeite wint van Australië? Moeten ze zoals Waterreus elke meevaller van Oranje als een geniale zet van de bondscoach interpreteren om alle dommeriken te plezieren die nu omwille van het WK tijdelijk geïnteresseerd zijn in voetbal? Als Van Gaal straks naar Engeland verhuist, zal hij grote ogen trekken. Daar lopen geen NOS'ers rond die je schoenen poetsen in ruil voor een interview. Nee, van dat alles-wat-oranje-is-is-leuk-sfeertje van de NOS word ik heel moe. Lijkt wel kindertelevisie: gitaartje erbij, hondje erbij, voetballertjes op de schoot bij Jack en alles is super-mega-positief.

Anoniem zei

Ja Gijpie was vooral voor het duo Xavi en Iniesta maar die zijn alweer gevlogen. Alleen maar kritiek op Oranje zelf heeft ie er niks van gebakken als voetballer.

Anoniem zei

Ik erger me kapot aan dat negatieve gezeur, vooral in die uitzending met Nico dijkshoorn, bah bah bah wat waren ze lekker bezig zeg.
Wat hebben we toch weer ongelooflijk veel verstand van voetbal zeg!! Wees toch gewoon eens tevreden met het resultaat, en geniet van het oranje feestje of flikker op naar Duitsland ofzo.

De heren vallen door de mand, en als ze een kerel waren geweest hadden ze ook de kritiek op hun zelf even de revu laten passeren. Ze voelen dondersgoed aan dat het niet goed gaat zo, die Gijp zat gisteren aan tafel als een boer met kiespijn, m.a.w. de sfeer was zwaar dramatisch en ieder grapje kwam erg geforceerd over.

Ik lach me kapot als nederland kampioen wordt, dan mogen die gasten van VI in ieder geval niet op het oranje feestje komen.

Anoniem zei

Opzouten stelletje ouwe zuurpruimen! Er is werkelijk geen flikker meer aan dat programma. Stelletje negatievelingen! En vooral het hardst lachen om je eigen zogenaamde grappen Gijp! Zielepoot. Kijk maar uit, straks krijg je weer een zware depressie met je negatieve gedoe!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link