22 november 2011


Uitzending Voetbal International van 21-11-2011 trekt 913.000 kijkers

De uitzending van Voetbal International van maandag 21 november 2011 (hier terug te zien) heeft 913.000 kijkers getrokken (marktaandeel: 13,1 procent). Dit is een nieuw record: nooit eerder keken er zoveel mensen naar het voetbalprogramma. De best bekeken uitzending tot nu toe was die van maandag 29 augustus 2011 met 872.000 kijkers.

De hoge score is waarschijnlijk veroorzaakt door de bestuurlijke crisis bij Ajax en het feit dat Johan Cruijff via de telefoon bijna een half uur lang live in de uitzending te horen was. In de studio waren te gast: Jan Joost van Gangelen en Wilco van Schaik (directeur van FC Utrecht).

Met 913.000 kijkers eindigde Voetbal International gisteren op de 17e plaats in de Dag Top 25, zo blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Het programma is iedere maandag- en vrijdagavond tussen 20:30 en 22:00 uur te zien op RTL7. Gemiddeld trok de maandaguitzending dit seizoen 719.000 kijkers per keer (vrijdaguitzending: 483.000 kijkers).

Klik hier voor een overzicht van eerdere kijkcijfers of bekijk hier alle uitzendingen van, fragmenten uit en het laatste nieuws over Voetbal International.


7 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgende week misschien Gijp terug? Dan op naar het miljoen!

ilonka zei

monoloog was wel een beetje lang!

Anoniem zei

Nicee, zeer terecht zoveel kijkers, hier werd even het omgekeerde beeld neergezet dat de zeer partijdige NOS zondag schetste.

Anoniem zei

Ja, de monoloog was wellicht lang, maar wel ontzettend duidelijk.

Bovendien heeft Cruijff gevoel voor humor, zo bleek.

Anoniem zei

Vond het, wederom, een prima uitzending. Alle gasten kwamen tot hun recht en de tijd vloog voorbij. En Cruijff heeft zeker humor. En de uitzending dat Gijpie terug komt zal zeker weten een nieuw kijkcijferrecord veroorzaken, hoop alleen dat die druk niet te groot wordt, al denk ik dat Genee en Johan Gijp wel er door heen helpen in zo'n uitzending. Het beste wat je eigenlijk kunt doen is Boskamp met Gijp erneer zetten, dan voelt hij zich denk ik het best zo'n eerste uitzending. Voor wat het waard is dit verhaal

Nv224 zei

Anoniempje 10:10

Over je verhaal; Kan je alleen maar gelijk geven

Anoniem zei

Die hoge kijkcijfers komen natuurlijk door de racisme beschuldigingen aan het adres van Cruijff. Dat zag je ook vorige week. De vrijdag uitzending was toen ook opvallend goed bekeken nadat bekend werd dat van Gaal naar Ajax zou komen.

Ik betwijfel of van der Gijp daar veel invloed op zal hebben. "Nieuws" trekt denk ik meer kijkers.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link