30 september 2011


'Johan Derksen met zijn felgekleurde schoenen een trendsetter'

Er is een ware run ontstaan op de gekleurde schoenen die Johan Derksen altijd draagt, zo is te lezen in het het AD van vandaag. Volgens de krant blijkt Johan Derksen een ware trendsetter te zijn.

Jan Palmen, ontwerper van de zogenaamde O'Quirey-schoenen (type 'Berlino'), is blij. Sinds Derksen zijn felrode stappertjes twee jaar geleden op tafel legde in een uitzending van Voetbal International (bekijk hier het bewuste moment) zijn de schoenen "niet aan te slepen".

Palmen (57) zegt de herenschoenen in alle kleuren van de regenboog te leveren aan 150 winkels door het hele land. "En we maken ze nu ook op bestelling, als iemand speciale O'Quireys nodig heeft. Ook andere merken komen nu met gekleurde schoenen op de markt. We zijn zelfs trendsetter."

Het AD sprak ook met Johan Derksen. "Jan begon het echt te merken na het dagelijkse programma VI Oranje tijdens het WK voetbal, vorig jaar", aldus Derksen. "Toen had ik elke dag een ander paar aan."

"Jan heeft het afgekeken in Amerika. Bij van die grote negers in witte pakken en paarse schoenen. Van die soul-jongens, hè. Af en toe wist hij er daarna in Nederland een paar te verkopen, maar de Nederlandse man is toch erg conservatief, hoor." Toch zouden nu dus steeds meer mannen in Nederland overstag gaan.

In het begin (en eigenlijk nog steeds) werd Derksen uitgelachen om zijn felgekleurde schoeisel. Zo riep Wilfred Genee: "Die kunnen écht niet!". En René van der Gijp vroeg aan Derksen: "Heb je nog een seconde getwíjfeld toen je ze kocht?".

Derksen maakt zich niet druk om wat anderen van zijn schoeisel vinden. "Ik kom uit de provincie, maar ik laat de boeren in de Randstad zien wat tegenwoordig gangbaar is. Dit is rock-'n-roll, hè. Met zwarte schoenen lijk je ook maar zo'n registeraccountant."

Voor wie geïnteresseerd is in de schoenen: zie OQuirey.com, waar de schoenen inderdaad in alle kleuren van de regenboog te zien zijn.


3 opmerkingen:

krayface zei

Ik hou het wel bij me nike's.
Cashen Johan D,

Anoniem zei

In het Pownews van vanavond ook een itempje hierover, ze waren bij Johan thuis waar hij zijn kast toonde met al zijn schoenen.
http://www.powned.tv/uitzendinggemist/2011/09/pownews_154.html

Kevin zei

Prachtig om dit verhaal te lezen!
Schoenen heeft iedereen nodig alleen de een heeft er meer dan de ander.... Super.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link