24 september 2011


Herstel René van der Gijp duurt nog "één tot twee maanden"

Het herstel van René van der Gijp gaat toch langer duren dan gedacht. Dat heeft Wilfred Genee gezegd in het 3FM-programma Stenders Late Vermaak. Twee weken geleden was de verwachting dat hij eind september of anders begin oktober zou terugkeren aan de tafel van Voetbal International, maar het wordt waarschijnlijk pas medio november.

"René is er de eerst komende tijd nog niet bij", aldus Genee. "Van zijn management heb ik begrepen dat hij nu halverwege zit, dus ik neem aan dat het nog wel een maand of twee maanden gaat duren. Hij is voor ons moeilijk bereikbaar. We hebben met z'n allen ook afgesproken om hem een beetje met rust te laten."

Eerder kwam via Johan Boskamp, Johan Derksen en het management van Van der Gijp naar buiten dat het herstel voorspoedig verliep. Ook Wilfred Genee had die indruk. "Ik had vorige week de stille hoop dat het weer wat beter ging; hij sms'te me een 'Manolev-momentje' door. Maar ik kan me ook voorstellen dat het nog een beetje op en neer gaat zo nu en dan."

Genee heeft er begrip voor dat Van der Gijp een moeilijke periode doormaakt. "Dat wat er op René is afgekomen is vele malen groter geweest dan wat er op Johan en mij is afgekomen. Als je met René een presentatie in het land doet, dan is het echt zo dat iedereen zich op René stort. Men wil met hem op de foto, men wil met hem praten en men wil een grap horen. Het verwachtingspatroon was op een gegeven moment zo dat als René ergens binnenkwam, de halve zaal al begon te lachen."

Die druk werd Van der Gijp dus te groot. "Dan had hij bijvoorbeeld een boeking in een kantine en dan bleek daar zoveel animo voor te zijn dat ze het hadden verplaatst naar de sporthal ernaast. Dan zaten er in plaats van 50 mensen ineens 500 mensen. Dat vond hij wel heel lastig. Dan kwam hij daar binnen en dan had hij gewoon echt het gevoel dat het op hem afkwam zeg maar."

De term 'manisch depressief', zoals sidekick Fred Siebelink op de radio deed, wilde Genee niet in de mond nemen. Wel beaamde hij dat Van der Gijp op een bijzondere manier in het leven staat. "René heeft een hele gevoelige kant. Als je René beter leert kennen is die houding van 'ach, laat maar gaan joh' ook een houding om zichzelf een beetje te beschermen."


5 opmerkingen:

Savas zei

Veel Beterschap

Freek zei

Laat die kutterige Fred Siebelink (wie??) met z'n 'manisch depressief' eens even z'n waffel houden zeg.. We weten allemaal niet wat er precies speelt, dus lekker makkelijk om op afstand even voor psycholoog te gaan spelen.

René: neem je tijd en heel veel beterschap!

Anoniem zei

René is ok!

Anoniem zei

Rene moet echt gaan proberen te accepteren van zichzelf dat ie op mannen valt.

Anoniem zei

ja

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link