31 augustus 2011


Johan Derksen ruziet met Arie Boomsma over 'Uit De Kast'

In een "pittig gesprek over tv" blikt Johan Derksen deze week in Veronica Magazine samen met Arie Boomsma, Nicolette Kluijver, Nance Coolen en Eddy Zoëy vooruit op het nieuwe televisieseizoen. Een videofragment van een deel van het gesprek is online gezet (zie onderaan dit bericht).

Derksen blijkt daarin geen fan van Arie Boomsma's programma 'Uit De Kast', waarin jonge homo's hun omgeving vertellen over hun geaardheid: "Jij moet ook gewoon een programma'tje hebben wat scoort. Ik zie jouw programma puur als entertainment en niet als iets dat maatschappelijk heel belangrijk is."

Arie Boomsma pareert: "Het is een beetje schokkend in naïviteit. In een paar minuten tijd bewijs je hier dat je er niet genoeg vanaf weet om je mening te kunnen onderbouwen en dat vind ik voor iemand van jouw kennis en statuur eerlijk gezegd zwak."

Een verslag van het hele gesprek staat deze week in Veronica Magazine. Daarin zegt Derksen onder meer nog: "Een jongen uit de provincie laten zeggen voor een camera dat hij homo is, vind ik gemakzuchtig. Of heeft dat een diepere achtergrond? Welke waarde heeft dat dan? Dat hij door het hele dorp uitgelachen wordt voor de rest van zijn leven?"



13 opmerkingen:

Anoniem zei

Johan wordt gepopt G

Anoniem zei

Ik vind dat Derksen hier de plank volledig misslaat. Hij gaat er al vanuit dat een jongen die vertelt dat hij homo is, de rest van zijn leven wordt uitgelachen. Het is juist de bedoeling van het programma om begrip te kweken voor jongeren die homo zijn. Derksen vindt dus blijkbaar dat je zoiets stil moet houden, omdat anderen er verkeerd op kunnen reageren.

Anoniem zei

Nou nee dat ook weer, hij vindt dat het alleen overdreven is er een programma van te maken, helemaal gelet op Arie Boomsma verleden wat betreft publiciteitsgeilheid.

Naar mijn mening zijn het simpelweg 2 meningen die botsen, meer niet.
Arie blijft natuurlijk wel een huigelachtige engerd, met zen kerk praatjes etc.

Anoniem zei

Het programma van arie is inderdaad gewoon entertainment en ik vrees ook dat die homo's uitgelachen worden omdat het nogal vreemd is om daar een hele cameraploeg en televisieshow voor nodig hebben..

Maar een discussie winnen van Arie is op de een of andere manier nooit mogelijk haha :)

Anoniem zei

Denken jullie dan dat die homo's als die gepest worden. Na deze aflevering dat die pestkoppen dan denken. Nou hij is wel met een EO-idioot op tv gekomen dus nu houdt ik op met pesten. Natuurlijk niet!

Anoniem zei

Foute kop! Ze ruziën niet ze hebben een verschil van mening. Ik vindt dat Johan wat meer open moet staan voor de mening en visie van een ander overigens. Johan Derksen heeft vaak gelijk maar in dit geval verliest hij het van Boomsma.

Anoniem zei

Voor de duidelijkheid: ik ben een groot fan van Derksen en heb niets met de persoon Arie Boomsma.
De vorm en manier waarop het programma gemaakt en uitgezonden is, daar kun je over discussiëren.

Het doel van het programma en de informatie die gegeven wordt zijn naar mijn mening grotendeels zuiver. Ik weet dat het programma mensen heeft geholpen en vooral geïnformeerd.

De ontwetendheid van Derksen is echter stuitend. Hij laat zich uit over iets waar hij -blijkens het interview- gewoon te weinig van weet.
Ik ben ervan overtuigd dat als één van zijn dochters problemen met haar geaardheid zou hebben, hij héél anders zou reageren.
In die zin dat hij misschien nog steeds de vorm van het programma zou afkeuren, maar wél zou begrijpen dat het een maatschappelijk doel dient.

Pas als je mensen informeert, zeker als ze uit landen komen waar letterlijk in de schoolboeken staat dat homoseksualiteit een ziekte is, pas dan kun je vorderingen maken in de acceptatie van homo's.
Nogmaals: of de vorm en presentator van het programma nu goed of slecht is, er wordt informatie gegeven, mensen aan het woord gelaten die met hun seksualiteit worstelen.


Het is zo makkelijk om iets waar je blijkbaar geen enkele interesse voor hebt, weg te zetten op een manier die dom overkomt. En dom van Veronica Magazine om iemand met gebrek aan interesse en kennis over dit onderwerp en programma mee te laten praten.

Maar ja...Veronica Magazine...

Anoniem zei

Het is inderdaad alleen maar een verschil van mening tussen Johan en Arie, maar ik vind wel dat Johan de spijker op z'n kop slaat! Ik begrijp gerust wel dat het voor homosexuelen in bepaalde omgevingen wellicht niet makkelijk zal zijn om uit de kast te komen, maar dat je daar dan een TV-programma (in de vorm van Arie Boomsma) als alibi voor nodig hebt gaat mij ook veels te ver. Johan heeft m.i. dan ook groot gelijk als hij zegt, dat de worstelingen van de hoofdpersoon en diens dierbaren gewoon als entertainment geexploiteerd worden. Ik vind de rol van arie Boomsma in dit programma dan ook op z'n zachts gezegd "hoogst bedenkelijk". Dit programma heeft daarom, wat mij betreft, dan ook geen enkel bestaansrecht!

Anoniem zei

Derksen heeft weldegelijk een punt, immers als Homo wordt je ook door velen uitgelachen bespot of zelfs aangevallen...
Dat is een voldongen feit!

Ik vraag me dan af: zijn die jongeren daar wel goed genoeg op voorbereid als ze straks door het dorp lopen en dat iedereen weet wie en vooral: wat je bent.

Als acteur kan je nog altijd de schijn ophouden...

Anoniem zei

Wat is die Kluivert toch lekker!

Anoniem zei

Eveneens een fan van Derksen hier, maar Derksen kan soms echt als een valse hond reageren. Met zijn armpjes over elkaar. Hij beargumenteerd vaak met humor en is adrem, en lijkt daardoor vaak het gelijk aan zijn zijde te hebben. Maar inhoudelijke argumentatie is een ander verhaal. Het is net Mark Rutte. Klinkt allemaal leuk, maar echt degelijk zit het hele verhaal niet in elkaar. Ook Derksen is overigens een VVD-er. Zo redelijk is ie dus niet altijd.

En voor wat Arie Boomsa. Het is wel iemand die oprecht is, en tenminste zijn nek durft uit te steken. Iets waar Derksen wel iets meer respect mag opbrengen.

Anoniem zei

Die Kluivert is inderdaad erg lekker, volledig mee eens.

Anoniem zei

Arie Boomsma is ook echt lekker ! Goh.. Wordt eens tijd om uit de kast te komen !

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link