27 augustus 2010


Wilfred Genee: hoop nooit zoals Jack van Gelder te worden

In zijn column in Playboy schrijft Wilfred Genee deze maand dat hij tijdens het WK Voetbal met verbazing naar zijn NOS-collega Jack van Gelder heeft gekeken. Genee hoopt zich dan ook nooit de stijl van Van Gelder aan te meten.

"Hoewel ik Jack een prima journalist vind, schurkt hij wel heel dicht tegen winnende spelers aan", aldus Genee. "Dat Maarten Stekelenburg Jack voor elke wedstrijd een knipoog gaf, duidde ongetwijfeld op een goede relatie. Om dit zelf echter op camera te gaan vertellen, neigde nogal naar koketteren. Ook het constant melden dat 'de jongens' hem bij de warming-up probeerden te raken, had iets klefs. Om over Sneijdertje op zijn knie nog maar te zwijgen."

"Toen Robin van Persie in een interview liet weten teleurgesteld te zijn in Jack, omdat deze een liplezeres op zijn woede om de wissel tegen Slowakije had losgelaten, struikelde Jack bijna over zijn woorden om aan te geven dat hij daar niets mee te maken had en dat hij het allang met Van Persie had uitgesproken."

"Jack zal ongetwijfeld roepen dat de kijkcijfers hem gelijk gaven en wie ben ik om daar iets tegen in te brengen. Toch hoop ik dat het nooit mijn stijl zal worden. Hoe blij ik ook zal zijn met successen van Oranje."


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Goede teksten

Lenmb zei

Goed gezegd Wilfred. Jack is af en toe echt een kwal en een starfucker!

Anoniem zei

*pets*
Recht in het gezicht van ome Jack!

Raimond zei

Goed gezegd en helemaal de waarheid! Jack is een schaap die met iedereen meepraat en geen eigen mening heeft. Geef maar VI waar iedereen tenminste een harde maar wel eerlijke mening heeft. En meer humor ook! Studio Voetbal is zooo saai.. Meer VI op tv!!!

Anoniem zei

Vind het zwak om zo over iemand te schrijven. Afgelopen zomer is er bij VI Oranje vooral over Studio Voetbal gepraat en over Jack en dat is ten koste gegaan van de rest van het programma. Jack is altijd een mensen mens geweest, die ook bij de spelers een erg geliefde man is. Dat zo'n moment met Sneijder 8x besproken en bekritiseerd moet worden door Derksen en consorten vind ik zo zonde. Een leuk spontaan moment, tussen mensen die elkaar al langer kennen.

Toen Derksen tijdens het WK van Gelder een goede oom noemde die bij iedereen in zijn kont kruipt, ben ik gestopt met VI Oranje kijken.
De jaloezie droop er vanaf en het was gewoon respectloos. Nu is het 27 augustus en komt één van de slechtste columnschrijvers van Nederland er nog maar eens op terug.

Te triest voor woorden. Hou je bezig met je eigen werk en hou op met zeiken op een ander.

En maak je maar niet bang Genee, je zult nooit zoals Jack van Gelder zijn. Daar heb je het charisma, de charme en het voetbalverstand niet voor.

Anoniem zei

@ Anoniem 31-08-10 10:07

ik bent het niet met je eens,

als journalist hoor je niet dicht bij de spelers te staan, dat moment met sneijder was walgelijk
studio voetbal nee dat is leuk humor=0 en een onderwerp per halfuur echt zooo saai
nee vi is veel mooier/leuker

al las ik dat genee ooit bij de NOS zou willen werken, dat moet ie niet doen, daar is ie niet professioneel genoeg voor.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link