26 augustus 2010


TV-criticus Han Lips van Het Parool over Voetbal International

In zijn column in Het Parool schreef tv-criticus Han Lips deze week een positief stukje over Voetbal International:

Het WK Voetbal is voorbij, maar VI moet door. Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee moeten het doen zonder het zomerse Kurhaus en zonder een publiek dat opgewonden is over Oranje. Dat is pech voor de mannen.

Maar ze maken er het beste van. Even dreigde Hans Kraay jr. terug te komen, maar die ramp is afgewend. En Derksen blijft Derksen, Van der Gijp Van der Gijp.

Het ging over Mido, de voetbalhandelsreiziger die weer terug is bij Ajax. Derksen was hem onlangs nog tegengekomen. De foto die van Mido werd getoond, was niet de Mido die Derksen had gezien. "Hij zag eruit als een snackbarhouder in Amsterdam-Noord."

In een filmpje over het verrassend goed presterende Excelsior zag je een man twee mokken kopen in het winkeltje van de club. Van der Gijp, met duidelijk plezier: "Dat is in scène gezet, joh. Op maandagochtend twee Excelsiormokken kopen, dat is toch niet het eerste waar je aan denkt. Hè?"

Zulke dingen zeggen ze niet bij Studio Voetbal. En al helemaal geen dingen die nergens iets mee te maken hebben. Bij VI wel. Gast Jakhals Erik had een openhangend hemd, gekwalificeerd als 'een decolleté'. Nog erger dan Van der Gijp. Maar weer niet zo erg als de pianist van de band die is gebleven na het WK. Zelfs het decolleté van Paul Verhoeven bij Zomergasten kwam ter sprake.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link