06 juli 2018

Frankrijk naar halve finale na eenvoudige zege op Uruguay (0-2)

Frankrijk is voor de zesde keer in de historie doorgedrongen tot de laatste vier van het WK. In de kwartfinales rekende het met 0-2 af met Uruguay, dat zonder de geblesseerde Edinson Cavani duidelijk tekort kwam.

Toch waren de Uruguayanen aanvankelijk iets beter dan de Fransen, die in de openingsfase fout op fout stapelden. Halverwege de eerste helft ging het wat beter lopen bij Les Bleus en kreeg Kylian Mbappé een enorme kans.

De aanvaller had echter zelf niet door hoezeer hij vrijstond en kopte te slap binnen. Dat gold niet voor Raphael Varane, die een knappe vrije trap van Antoine Griezmann prachtig in de verre hoek knikte.

Nog voor rust leek Uruguay weer op gelijke hoogte te komen toen Martin Caceres prima inkopte, maar de redding van de Franse doelman Hugo Lloris was uitmuntend.

De Zuid-Amerikanen hadden nog een hele helft om gelijk te maken, maar Frankrijk kwam veel beter uit de kleedkamers. De 2-0 hing in de lucht en viel na ruim een uur, al was dat niet de verdienste van de Fransen.

Griezmann schoot recht af op keeper Fernando Muslera, die de bal knullig in zijn eigen doel stompte. En daarmee zat de wedstrijd op slot.

De Uruguayanen probeerden het nog wel,maar oogden uitgeblust en konden er, ondanks de toejuichingen van de vele fans, niet eens een slotoffensief uitpersen.

In de halve finales wacht de winnaar van het duel tussen België en Brazilië.