05 juli 2018


FIFA: ''Uitspraken Maradona totaal ongepast en ongegrond''

Het geduld van de wereldvoetbalbond FIFA met Diego Maradona is op. De Argentijnse wereldster bekritiseerde de Amerikaanse scheidsrechter Mark Geiger bij Engeland-Colombia en dat kwam hem op een reprimande van de FIFA te staan.

Volgens de 57-jarige Argentijn was er bij die wedstrijd, die Engeland won na strafschoppen, sprake van een "monumentale beroving" van de Zuid-Amerikaanse ploeg bij het toekennen van een strafschop aan de Engelsen in de reguliere speeltijd. Maradona deed zijn beklag over de arbitrage bij een Venezolaans tv-station.

De FIFA noemde deze uitlating van Maradona totaal ongepast en ongegrond. "We betreuren het zeer zulke uitspraken van een speler te lezen die voetbalhistorie heeft geschreven."

Arbiter Geiger deelde in de vijandige wedstrijd acht gele kaarten uit waarvan zes aan Colombia. De FIFA bestempelde het optreden van de Amerikaanse scheidsrechter later als 'positief'.

Diego Maradona is als zogenoemde FIFA-legende prominent aanwezig bij het WK in Rusland. Tijdens het duel van Argentinië met Nigeria was de wereldster in woord en gebaar af en toe buiten zinnen op het ereterras en dat leverde hem ook al een waarschuwing op van de FIFA.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link