09 september 2017


Eredivisie: Ajax verslaat PEC Zwolle (3-0), Feyenoord wint uit bij Heracles Almelo (2-4)

Landskampioen Feyenoord en Ajax hebben vanavond beide drie punten gepakt in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen in Almelo met 2-4 van Heracles en Ajax won in de Johan Cruyff Arena met 3-0 van PEC Zwolle.

Heracles Almelo - Feyenoord: 2-4
Een helft lang was Heracles in Almelo voor Feyenoord een speelbal op weg naar het Europese avontuur. Uiteindelijk kwam de kampioen met een 2-4 zege goed weg.

Feyenoord heerste voor de rust. Heracles kwam amper aan de bal, al kreeg het via Pelupessy de eerste kans. Jorgensen viel vroeg uit (knie), maar Feyenoord had hem in Almelo ook niet nodig. Berghuis (2x) en Boëtius zorgden voor 0-3 bij rust.

Feyenoord dacht het na de rust op halve kracht te klaren. Dat ging Heracles toch te ver. Niemeijer, die al drie kansen had gemist, maakte er 1-3 en vanaf elf meter 2-3 van. Heracles geloofde met een extra spits in een wonder, maar zag invaller Larsson in een verlaten doel 2-4 maken.


Willem II - ADO Den Haag: 1-2
ADO Den Haag heeft zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De nummer 17 won met 1-2 bij nummer 18 Willem II, dat net als ADO drie keer had verloren.

Drie blunders voor rust waren typerend voor het niveau van het duel. Willem II-debutant Velikonja verzuimde te scoren na een foute terugspeelbal van Ebuehi, Lewis maaide volledig over de bal heen, tikte Hooi aan en veroorzaakte zo een penalty (benut door El Khayati). En een fout van doelman Wellenreuther leidde bijna tot de 0-2 van Hooi.

Na 75 minuten had Azzaoui genoeg van het geklungel en hij bediende Sol: 1-1. Willem II leek door te drukken, maar El Khayati maakte er prachtig 1-2 van.


Ajax - PEC Zwolle: 3-0
Ondanks een terugval na de snelle openingstreffer heeft Ajax in de Arena eenvoudig gewonnen van PEC Zwolle: 3-0.

Ajax begon flitsend. Neres nam de bal fraai mee,zette voor en zag Huntelaar prachtig achter het standbeen langs scoren. Ziyech, Neres en Younes strooiden met passjes, maar Huntelaar, Dolberg en De Ligt wisten het doel niet te vinden. Vervolgens werd Ajax slordiger en redde Onana bij schoten van Namli en Mokhtar.

Ajax begon beroerd aan de tweede helft en Ziyech miste zelfs een (makkelijk gegeven) penalty. Uit een snelle aanval via Younes, Huntelaar en Kluivert maakte Ziyech zijn fout goed: 2-0. Prompt liep het weer en Huntelaar zorgde voor 3-0.


Excelsior - Vitesse: 0-3
Vitesse heeft,na het verlies tegen AZ en na twee weken rust, de winnende draad opgepakt. Op Woudestein werd Excelsior in een mager duel met 0-3 verslagen.

Excelsior begon aanvallend, maar kon de Arnhemse defensie niet verontrusten. Vitesse nam de regie over, maar kwam ook niet verder dan schoten van Büttner en Foor. Vlak voor de rust zette Castaignos Vitesse vanuit het niets, met dank aan de mistastende Kristinsson, toch op 0-1.

Matavz verdubbelde, nadat Fortes Büttner had gevloerd,van elf meter de score. El Azzouzi bewees dat een 'niet te missen kans' niet bestaat. Linssen liet met een prachtige pegel juist zien dat je niet eens een kans nodig hebt om te scoren.




Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Manchester City geeft Liverpool een pak slaag (5-0)
- Uitzending Voetbal Inside van 08-09-2017 trekt 430.000 kijkers
- Bas Dost schiet Sporting vanaf de penaltystip naar de winst



Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Erik ten Hag: ''Zakaria Labyad is absoluut geen moeilijke jongen''
- Transferperiode Premier League sluit volgend seizoen voordat de competitie begint
- Hoe gaat het nu met... Uğur Yildirim
- Betweters #03: “Dennis Bergkamp is de kwade genius”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link