08 september 2017

Bas Dost schiet Sporting vanaf de penaltystip naar de winst

Sporting Lissabon heeft op het nippetertje het eerste puntenverlies van het seizoen weten te voorkomen. Op bezoek bij Feirense werd er met 2-3 gewonnen. Bas Dost schoot diep in blessuretijd de winnende vanaf de penaltystip binnen.

Dost, die bij het Nederlands elftal geen speelminuten kreeg, startte in de basis bij Sporting. De spits scoorde dit seizoen al drie keer en groeide ook tegen Feirense weer uit tot matchwinner, al leek het daar aanvankelijk niet op. Sporting leek namelijk lange tijd op weg naar een remise.

In een tijdsbestek van twee minuten liep Sporting na een uur uit naar een 0-2 voorsprong. Eerst scoorde Sebástian Coates, voordat Bruno Fernandes de score verdubbelde. Daarmee leek de zege direct binnen, maar niets was minder waar.

João Silva bracht vijf minuten na de 0-2 de spanning terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer voor zijn rekening te nemen. Uitgerekend vlak nadat Marcos Acuña een gigantische kans op de 1-3 liet liggen, maakte Oghenekaro Etebo de 2-2.

Omdat de scheidsrechter besloot zes minuten extra tijd bij te tellen, hield Sporting hoop op de winnende treffer. Die kwam er ook, in de 96ste minuut. Dost, die verder erg matig speelde, toonde zich vanaf de penaltystip een koele kikker: 2-3.

- Erik ten Hag: ''Zakaria Labyad is absoluut geen moeilijke jongen''