27 augustus 2017

Eredivisie: Feyenoord legt Willem II op de pijnbank (5-0), Ajax herpakt zich in Venlo (0-2)

Feyenoord heeft vanmiddag met ruime cijfers gewonnen van Willem II. In de Kuip werd het 5-0 voor de Rotterdammers. Ajax heeft zich herpakt na de uitschakeling in de Europa League. In Venlo won Ajax met 0-2 van VVV.

Feyenoord - Willem II: 5-0
Feyenoord had het heel even lastig met een aanvallend Willem II, maar stond na twintig minuten al op 3-0. Toornstra verlengde een kopbal van Diks, Berghuis rondde na een mooie aanval knap af en Toornstra tekende met het hoofd uit een voorzet van Diks voor zijn tweede goal.

Na de 4-0 (een knal van Vilhena kort voor rust) deed Willem II weinig meer dan tegenhouden. Dat ging beter dan voor de pauze, al was bij Feyenoord, waar de 16-jarige Touré zijn debuut maakte, het heilige moeten er wel vanaf. Uit een strafschop maakte Boëtius nog de 5-0.

VVV Venlo - Ajax: 0-2
Ajax was voor de rust de iets sterkere partij, speelde daarbij te voorspelbaar en creëerde nauwelijks gevaar. VVV was dicht bij een goal met een kopbal van Röseler. Daar stond een schot van Younes tegenover dat over de kruising zeilde.

Ajax drong na de rust feller aan en dat leverde de 0-1 op van Van de Beek, op maat bediend door invaller Huntelaar. VVV had geen antwoord en invaller Neres (hij werkte de bal over de uitgelopen Unnerstall) scoorde de verdiende 0-2. Ajax miste daarna nog goede kansen.

- Eredivisie: FC Twente verliest voor de derde keer op rij, AZ wint uit bij Vitesse
- Uitblinker Dybala loodst Juventus langs Genoa (2-4)