08 juli 2012


Uitzending Tour du Jour van 07-07-2012 trekt 566.000 kijkers

De uitzending van Tour du Jour van zaterdag 7 juli 2012 (hier terug te zien) heeft 566.000 kijkers getrokken (marktaandeel: 12,8 procent). Daarmee eindigde het programma op de 16e plaats in de Dag Top 25. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Tour du Jour is tijdens de Tour de France iedere dag tussen 22:30 en 00:00 uur te zien op RTL4. De best bekeken uitzending van dit seizoen is die van vrijdag 6 juli 2012 met 700.000 kijkers. Gemiddeld trekt Tour du Jour 624.167 kijkers per keer.

Het programma De Avondetappe van de NOS, dat van 23:00 tot 00:00 uur werd uitgezonden op Nederland 1, trok gisteren 817.000 belangstellenden (marktaandeel: 20,8 procent). Gemiddeld trekt dat programma 836.375 kijkers per uitzending.

Klik hier voor een overzicht van eerdere kijkcijfers of bekijk hier alle uitzendingen van, fragmenten uit en het laatste nieuws over Tour du Jour.


9 opmerkingen:

Rob Amsterdam zei

Weinig kijkers. Komt doordat live boksen op RTL7 was op hetzelfde moment.

Stefan zei

Rob, dat denk ik niet hoor. Het boksen staat niet in de dag top 25, dus dat waren weinig kijkers. Wat ik wel vreemd vind is dat Ik Hou Van Holland met ruim 1 miljoen kijkers ervoor zit en daarmee op nummer 2 staat van de dag. Volgens o.a. Johan Derksen is dat erg belangrijk, maar nu blijkt dat er maar 566.000 gekeken hebben ondanks de 1 miljoen kijkers van IHVH.

Anoniem zei

Het zou er ook best mee te maken kunnen hebben dat de Nederlanders niet heel best presteerden, waardoor er minder mensen geïnteresseerd zijn.

Anoniem zei

Het heeft met Johan en Renee te maken zonder die twee haken meer dan de helf af.
Genee is geen crowd puller,terwijl Mart smeets wel is die heeft geen zangers nodig om hoge kijkcijfers te halen.VI is leuker dan STUDIO VOETBAL.en DE AVONDETAPPE is leuker dan tour de jour.

Anoniem zei

Ik was lekker aan het BBQ'en, vandaar dat ik lekker buiten ben gebleven en niet naar de show heb gekeken gr gr j_v

Anoniem zei

Avondetappe is gewoon beter. Wilfred Genee is perfect bij VI, met name als aangever van Derksen en Van der Gijp. Op wielrennen heeft hij gewoon minder kijk. Mart Smeets met al zijn ervaring is gewoon een heel veel betere presentator als het over wielrennen gaat.
De sfeer van de Avondetappe is ook top. Het is echt een toegevoegde waarde dat zij in Frankrijk zitten en meereizen met het circus van de Tour. Dus die kijkcijfers zijn gewoon logisch.

Anoniem zei

De kijkcijfers van beide programma's zitten iets onder het gemiddelde. Wellicht heeft het met het goede weer en/of het afhaken van de Nederlandse klassementsrenners te maken?

Het is in ieder geval wel duidelijk dat Tour du Jour een flinke nederlaag gaat lijden. De verschillen lijken zelfs steeds groter te worden!

Anoniem zei

Tja, hoezeer ik het de mannen van tour du jour ook gun, ik kijk ook elke avond naar de avondetappe.

Ik vind de sfeer bij Tour du Jour geen recht doen aan de tour de france. Allemaal iets té goedkoop en zonder echte passie en franse romantiek. Bij een EK/WK kijk ik VI Oranje, bij de tour naar Smeets.

Anoniem zei

anoniem zei;Genee is niet geschikt als presentator voor een tour-programma!Hij kan alleen maar over doping praten,en wat bijdehandte one-liners plaatsen.Ik heb te doen met Boogerd,Hij word steeds stiller!Als Gerd Jacops wat wil vertellen,breekt Genee het onbeschoft af.[Ik was allang weg geweest]Wat helemaal erg is,als die derksen daar is.Die meent dat hij maar alles kan zeggen[terwijl hij er geen verstand van heeft]Iedereen afzeiken is het enige wat hij kan.En wat heeft hij tegen van Gaal?Ik vraag mij af,waar hij zich het recht vandaan haald,om zo over anderen te praten.Wat van Gaal berijkt heeft in het voetbal daar kan Derksen alleen maar van dromen!Hij kan beter eens naar de kapper gaan,onsmakelijk mannetje.Wat de tour aangaat;ik kijk vanavond naar de avond-etappe.
Sorry Michael en Gerd,het ligt niet aan julie.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link