09 december 2011


Columnist Paul Onkenhout looft Wilfred Genee

In een stuk in de VARAgids heeft columnist Paul Onkenhout de loftrompet gestoken over Wilfred Genee. "Ik mag 'm wel, die Genee", aldus Onkenhout naar aanleiding van kritiek van Jack van Gelder, die Genee eerder een "achterbakse jongen" en "onderkruipsel" noemde.

"Wat volgde was een even stijlvolle, superieure als dodelijke reactie van Genee. Hij noemde Van Gelder zonder enige ironie een vakman en een prima collega, stelde fijntjes vast dat zelfspot een kostbaar goed is en maakte, toch even vilein, de zaak af met de dodelijke opmerking dat hij er toch maar mooi voor had gezorgd dat Jack voor de eerste keer in zestig jaar ergens een mening over had."

"Ja, hij houdt van karaoke en Cambuur en hij verft zijn haar en dat is idioot, maar hij geeft het toe en dat maakt het dragelijk", gaat Onkenhout verder. "Genee is zo ijdel als wat, maar dat is iedereen op tv. Hij is tenminste in staat zichzelf en het voetbal te relativeren en hij is de enige in Hilversum en trouwens ook de rest van Nederland die er niet voor terugdeinst met een paar zuigende opmerkingen Johan Derksen uit zijn tent te lokken. Het is ook fijn dat hij er als presentator van een programma op BNR Nieuwsradio elke vrijdagmiddag blijk van geeft dat hij niet alleen de sportpagina's leest."

Ook het boekje 'Voetbalvader - Onvoorwaardelijke liefde' van Genee vindt Onkenhout leuk. "Afgrijselijke titel, inderdaad. Het boekje gaat erover dat het leven van de Geneetjes na de geboorte van dochter Isabeau volledig op zijn kop is komen te staan en dat dat heel leuk is. Het is een mal boekje van een man die het geen zak interesseert dat iemand het een mal boekje vindt. Dat zie je niet vaak."


1 opmerking:

Anoniem zei

Hij mag zijn haar ook wel verven.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link