07 april 2011


Tour de France-variant VI Oranje nog onzeker

Het is nog onduidelijk of er komende zomer daadwerkelijk een Tour de France-variant van VI Oranje op de buis zal komen. "Het is nog niet zeker dat dat doorgaat", laat RTL-woordvoerder Jaap Paulsen desgevraagd weten aan SigaarSnor.blogspot.com.

In december werd bekend dat RTL plannen had om tussen 2 en 24 juli dagelijks live met een programma rond de Tour de France te komen. RTL zou daarvoor een sublicentie van de NOS gekocht hebben, waardoor het 's avonds beelden uit de koers zou mogen uitzenden. Daarnaast zouden dan eigen RTL Sport-verslaggevers interviews met de hoofdrolspelers in Frankrijk gaan maken.

Vanuit Nederland zou hieromheen vanaf de Cauberg in Valkenburg (een bekende Nederlandse wielerplek) een show gemaakt worden, gepresenteerd door Wilfred Genee. Michael Boogerd en Ben van der Burg waren de beoogde vaste tafelgasten en daarnaast zouden diverse gasten uit de politiek, showbizz en sportwereld aanschuiven.

Wilfred Genee liet eerder weten dat het niet de bedoeling zou zijn om in het programma alleen aandacht te besteden aan de Tour de France, maar dat ook ander sportnieuws aan bod zou komen. Zo zou Johan Derksen regelmatig aanschuiven om actuele voetbalzaken te bespreken. Ook René van der Gijp, die een groot wielerfan is, zou zijn opwachting maken in het programma.

Woordvoerder Jaap Paulsen laat tegenover SigaarSnor.blogspot.com weten dat nog niet bekend is wanneer er meer duidelijkheid over het al dan niet doorgaan van het programma komt. "De onderhandelingen lopen en dan weten we niet wanneer we er wel of niet uit zullen zijn." Eind december gaf Wilfred Genee nog aan dat hij er vanuit ging dat er binnen een maand duidelijkheid zou komen. Met wie en waarover er nu nog onderhandeld wordt, kan en wil Paulsen niet zeggen. "De inhoud van de gesprekken maken we niet openbaar."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link