08 maart 2010


'RTL Gemist censureert kutscheetopmerking Johan Derksen'

Fans die afgelopen vrijdag de rechtstreekse uitzending van Voetbal International hebben gemist en deze dit weekend via RTL Gemist wilden terugkijken, kwamen van een koude kermis thuis. Normaal gesproken zijn de uitzendingen al binnen een paar minuten na afloop terug te zien op de site, maar de bewuste uitzending staat nog altijd niet online. Mogelijk zou dit met opzet zijn, omdat men niet blij is met een door Johan Derksen gemaakte opmerking.

Wie de uitzending op RTL Gemist aanklikt, krijgt de volgende melding: 'De webpagina die je hebt opgevraagd bestaat niet'. Een verdere reden wordt niet gegeven. Op de indexpagina van site staat wel te lezen dat er door een technische storing een aantal programma's van 1 maart missen, maar het gaat hier om een uitzending van 5 maart.

Op het internet ging afgelopen weekend het gerucht dat RTL niet blij zou zijn met de door Johan Derksen gemaakte 'kutscheetopmerking' over Linda de Mol en de uitzending daarom nog niet online heeft gezet. De Publieksservice van RTL Nederland laat vandaag via e-mail weten: "Wij hebben van het productiehuis van Voetbal International nog geen digitale uitzending ontvangen, zodra wij de aflevering in ons bezit hebben wordt de aflevering op RTL Gemist geplaatst."

Het wordt niet duidelijk of het productiehuis van Voetbal International (Eyeworks Sport) de uitzending door een storing nog niet heeft kunnen aanleveren, of dat dit bewust niet is gebeurd. Opvallend is in ieder geval dat de aansluitende Jupiler League-uitzending, gepresenteerd door Wilfred Genee vanuit dezelfde studio, wel gewoon op RTL Gemist staat.

In zijn radioprogramma Stenders' Eetvermaak onthulde Rob Stenders vanmiddag dat er weleens sprake zou kunnen zijn van bewuste censuur (luister hier vanaf 37:30 tot en met 40:00). Stenders had sms-contact met zijn vriend en oud-collega Wilfred Genee, die aangaf dat hij de opmerking van Derksen "iets te ver" vond gaan. Op de vraag van Stenders of dat de reden is dat de uitzending nog niet op RTL Gemist staat, antwoordde Genee met de mysterieuze woorden: "Dat zou best kunnen...".

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd. Voor de ongelukkigen die de uitzending vrijdag niet konden zien: klik hier voor een overzicht van de leukste momenten uit de aflevering, waaronder dus de kutscheetopmerking van Johan Derksen. Downloaden van de hele aflevering kan via deze link (Mediafire).


1 opmerking:

Anoniem zei

Lol

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link