10 maart 2010


Genee: Derksen in begin ontevreden over Van der Gijp

Toen Willem van Hanegem aan het begin van vorig seizoen niet terugkeerde bij Voetbal International, deed René van der Gijp zijn intrede als vaste gast in de voetbalshow. In de Coen & Sander Show onthulde Wilfred Genee vandaag dat Johan Derksen in het begin erg ontevreden was over de inbreng van Van der Gijp.

Genee: "Met alle respect voor Willem van Hanegem, maar op een gegeven moment werd het wel heel zuur. Toen was het altijd van 'wat ken mij het nou schelen?' en 'ik heb het niet gezien'. Dat liep toch niet helemaal meer zoals we hoopten en wilden. We deden al een tijdje wat met René in het land, dus toen stelde ik aan Johan voor om hem erbij te nemen."

"In het begin werkte dat nog niet zo. Toen ging René achterover liggen, met z'n hand in z'n broek, en heeft hij in anderhalf uur tijd drie keer wat gezegd. Toen zeiden Johan en ik tegen elkaar: misschien moeten we even met René gaan zitten. Dus René komt aan tafel in het kantoor van Voetbal International in Gouda en Johan zegt: 'Even één ding: het gaat verschrikkelijk kut en dat is jouw schuld.'"

"Je zag René echt bijna van z'n stoel afdonderen. Toen zei ik tegen René: 'De bedoeling is dat je iets meer anticipeert, dat je iets vaker mee gaat praten, want dan hebben we een soort gesprek aan tafel'. Daarna is het helemaal goed gekomen met René, maar Johan heeft hem dus even goed gecoacht vanaf dag één."

Je kunt het gesprek met Wilfred Genee op de 3FM-site of hier als directe MP3 terugluisteren. Het stuk over René van der Gijp is van 07:00 tot 08:05.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Schrijnend voorbeeld van hoe Genee in elkaar zit. Hij begint (ongevraagd) een succes-story af te steken zonder echte aanleiding, om vervolgens te kokketeren met andermans wapenfeiten. Dan haalt hij (ongevraagd) aan een "band" te hebben met die radio-kneuzen, om vervolgens zijn tafelgenoten (ongevraagd) in een "sensationele" scoop bloot te geven. Scoren zonder zelf wat bij te dragen, de Genee- klassieker. Dit keer zonder zelfingenomen, maar daardoor niet minder misplaatste, schaterbui. Dat wel.

Laatste tijd met Ali B en Jhonny de Mol al "verwend" op vrijdag en de maandagen verworden ook steeds meer tot podia waar Genee en Kraay jr steeds dominanter de plank mis slaan, zonde, maar het blijft een topprogramma. Deze vrijdag haak ik af met deze tafelgasten, die ongetwijfeld de blijkbare "bombshell" van dat Linda de Mol grapje op niveau aan zullen halen.

Anoniem zei

Volgens mij is Gijp juist degene die het programma zo populair heeft gemaakt. Zijn anekdotes zijn geweldig en hij heeft bovendien nog verstand van het spelletje ook!

Harm Toorenz zei

Gijp´s anekdotes zijn gweldig, ja, maar voor tweederde niet waar. Allemaal verzonnen en onderdeel van de Grote van der Gijp Promotie Tour. Niets mis mee, hoor, ik vind het buitengewoon vermakelijk, maar laten we nou niet net doen of Gijp dat nou allemaal heeft meegemaakt. Gijp draagt het programma wel, ja, samen met -in iets mindere mate- Derksen. Genee is irritant, maar onmisbaar, maar die kraay mag gewoon NOOIT meer terugkomen, een schande voor het programma en mijn intelligentie. Ze begonnen zo goed door die onbenul van Hanegeme eruit te gooin. Nu kraay nog!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link