13 februari 2018


Shorttrackster Yara van Kerkhof pakt zilver op de 500 meter

Shorttrackster Yara van Kerkhof heeft bij de Olympische Spelen in Pyeongchang verrassend zilver veroverd op de 500 meter. Ze kwam in de finale als derde over de streep, maar nummer twee Choi Min-jeong werd na afloop gediskwalificeerd. Het goud ging naar Arianna Fontana.

Van Kerkhof is geen veelwinnaar. Ze won drie bronzen WB-medailles en werd twee keer Nederlands kampioen. Dit seizoen is ze in vorm: op de EK won ze zilver op de 1.500 meter en werd ze overall vijfde.

De dag begon nog met een val van Van Kerkhof in de kwartfinales, maar de race mocht over en Marianne St.Gelais werd uitgesloten. Van Kerkhof werd tweede en won vervolgens haar halve finale.


In de eindstrijd reed ze de eerste ronden achteraan. Na een valpartij van Elise Christie stoomde Van Kerkhof op naar de derde plaats en die kwam niet meer in gevaar.

Fontana en Choi vochten om de zege. De Italiaanse bleef de Koreaanse net voor. Voor Fontana is het na vier keer brons en één keer zilver haar eerste gouden medaille op de Spelen. Het brons ging na de uitsluiting van Choi naar Kim Boutin uit Canada.
Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
- Uitzending Voetbal Inside van 12-02-2018 trekt 631.000 kijkersLees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Johan Derksen begint bluesclub in Rotterdam
- Column: ''Laat PSV nu ook maar kampioen worden''
- Column: ''Minimalistisch. Dát is PSV.''
- Uitzending Studio Voetbal van 11-02-2018 trekt 732.000 kijkers


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link