11 februari 2018


Sven Kramer voor derde keer op rij olympisch kampioen 5.000 meter

Sven Kramer heeft in Gangneung het eerste deel van zijn olympische missie volbracht door op de 5.000 meter voor de derde keer op rij goud te veroveren. Zijn directe concurrent, de Canadees Ted-Jan Bloemen won het zilver, het brons was voor de Noor Sverre Pedersen.

Kramer kende dit seizoen op 'zijn' 5 km wat tegenvallers, want Ted-Jan Bloemen pakte hem het wereldrecord af en Bob de Vries versloeg hem bij het OKT. In Zuid-Korea liet de Fries zich echter niet verrassen en zegevierde hij in 6.09,76.

Bloemen veroverde zilver in 6.11,61. De Nederlandse Canadees vocht een spannend duel uit met Sverre Pedersen en verwees de Noor met slechts 0,002 verschil naar het brons.Kramer was aanvankelijk iets langzamer, maar versnelde halverwege en reed soeverein naar de titel.

"De kracht zat hem in de vlakke rondjes", stelde Kramer, die nooit boven 30,0 kwam. "Ze begonnen allemaal hard en ik geef toe op hun 28'ers in het begin, maar zij reden op het einde ook 30'ers. Dan weet je dat 29'ers genoeg zijn."

Kramer is de eerste man die drie keer op rij olympisch goud verovert op een schaatsafstand. Voor zijn gouden reeks had hij in 2006 (achter Chad Hedrick) op de 5.000 meter al zilver veroverd.

Bloemen,die net als Pedersen voor het eerst olympisch eremetaal won, reageerde als een echte Nederlandse Canadees. "Dit was niet een rit die in een flow naar de finish ging. Het was een struggle en een fight."Lees ook het andere voetbalnieuws van vandaag terug op SigaarSnor!
Lees ook het andere voetbalnieuws van gisteren terug op SigaarSnor!
- Hélène Hendriks: ''Ik ben blij dat ik tieten héb!''
- Uitzending Voetbal Inside van 09-02-2018 trekt 578.000 kijkers
- Einde Spelen snowboarder Niek van der Velden na zware breuk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link