28 oktober 2017

Manchester United wint topper tegen Tottenham Hotspur

In de Premier League heeft Manchester United, de nummer twee van de ranglijst, de topper tegen nummer drie Tottenham Hotspur thuis met 1-0 gewonnen.

Nadat de eerste helft geen grote kansen had opgeleverd, werd Manchester United na de pauze sterker. Tien minuten voor tijd werd de ban echter pas gebroken. Na een uittrap van doelman De Gea kopte Lukaku de bal
door naar Martial die beheerst scoorde.

Eerder had Lukaku zelf al tegen de paal gekopt en was Dele Alli met een volley (naast) kansrijk voor Tottenham, dat de geblesseerde topscorer Kane miste. Bij United zat Blind, die in augustus voor het laatst een basisplaats had, opnieuw op de bank.

United staat nog steeds vijf punten achter op Manchester City, dat met 2-3 won bij West Bromwich Albion.

Voor rust zette Sané City op voorsprong met een uithaal, maakte Rodriguez de 1-1 met een lob en trof Fernandinho met een van richting veranderd schot weer doel voor City. In de tweede helft besliste Sterling het duel met een intikker. In de extra tijd redde Phillips de eer nog voor WBA na pover verdedigen van City.

Kampioen Chelsea bleef gedeeld vierde dankzij een 1-0 zege bij Bournemouth. Hazard maakte na de rust met een schot vanaf links in de korte hoek z'n eerste goal van het seizoen. De Belg had vorig jaar rond deze tijd vijf keer gescoord.