20 mei 2015


''Uitzendschema VI Oranje zorgde al voor de eerste ruzies''

Waar iedereen zich nog de ruzie tussen Johan Derksen en René van der Gijp herinnert tijdens VI Oranje, komt in het boek 'Topshow' nog een interessante ruzie aan bod. Wilfred Genee had namelijk het behoorlijk aan de stok met RTL7 baas Marco Louwerens.

Voor zowel Johan Derksen als Wilfred Genee was het een loodzwaar seizoen geweest. Twee keer per week de reguliere uitzending van Voetbal International, en vaak op donderdag ook nog eens de Europa League wedstrijden analyseren. 'Tijdens de Europa League uitzendingen zaten we zelfs om vier uur in de ochtend nog in de studio', aldus Wilfred Genee. Daar komt nog eens bovenop dat Johan Derksen ook zichtbaar vermoeid was en naar een rustperiode snakte. René van der Gijp zag dit ook en gaf dit al eerder aan in een interview. Daarom vonden de heren van VI dat twee uitzendingen per dag van VI Oranje te veel was. Wilfred Genee besloot daarom naar RTL7 baas Marco Louwerens te stappen.

'Kunnen we niet een goede uitzending van VI Oranje per dag maken, in plaats van twee half goede? Het zou het programma alleen maar ten goede komen', aldus Wilfred Genee tegen de RTL7 zenderbaas. 'Johan Derksen is zichtbaar op, René van der Gijp kan zich maar een keer per dag volledig opladen en stel dat Oranje vroegtijdig wordt uitgeschakeld, waar mnoet je het dan in godsnaam over hebben', vervolgt Wilfred Genee. RTL7 zenderbaas Marco Louwerens wijst de argumenten van Wilfred Genee naar de prullenbak. 'Luister, ik heb totaal geen zin in elke keer dezelfde discussie met jullie! Ik maak al twintig jaar televisie, en zo gaan we het doen. Het is het beste voor het programma en dus einde discussie!'.

Deze opmerking schoot bij Wilfred Genee in het verkeerde keelgat. 'Twee keer per dag VI Oranje? Je maakt ons gewoon kapot! De inhoud van het programma interesseert jullie totaal niet!', schreeuwt Wilfred Genee. Daarna wordt het pas echt ruzie. Als iedereen is uitgeschreeuwd, vertrekt RTL7 zenderbaas Marco Louwerens weer naar zijn woning in het Gooi. Alles blijft zoals het is. Twee keer VI Oranje per avond, terwijl met name Wilfred Genee en Johan Derksen lusteloos en moe zijn. Johan Derksen zou later bekennen dat zijn vermoeidheid de grootste voedingsbron was voor de ruzie later in het programma met René van der Gijp.


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Genee heeft gelijk, twee uitzendingen van VI Oranje per dag is te veel. De kijker raakt de heren aan tafel beu, de heren aan tafel raken elkaar beu, iedereen begint uit zijn nek te lullen om de tijd te vullen en de vermoeidheid neemt zienderogen toe. Maak van VI Oranje opnieuw een voetbalprogramma met voetbalgasten en niet een late-nightshow met B-artiesten en andere homo's die men nergens anders aan tafel wil. Geef Sierd een eigen rubriek van vijf minuten ipv een live-verbinding die niet werkt en je hebt terug een goed tv-programma.

Anoniem zei

Flauwekul wat anoniem hierboven beweert. VI Oranje 2010 staat nog altijd bekend als de grote doorbraak en toen werd ook 2 keer per dag uitgezonden. Ok, als de Snor en Gijp de vorige zomer echt zo vermoeid waren had het weinig zijn want dan werd het nog gezapiger dan het al was.

Volgend jaar ewoon de reguliere VI vanaf maart stopzetten en een rustperiode tot het EK inlassen. Kan Genee zich kapot trekken op Helene Hendriks, Johan een Wilders expositie in Texas bezoeken en Rene lekker op de bank uithuilen.

Ik zeg doen!

Ik geil op Helene zei

Wat betreft Helene. Daar wil ik ook wel een keer mee!

Anoniem zei

Als je Genee, Gijp en Derksen tegen hun zin twee keer per dag een programma laat maken, dan krijg je weer een VI Oranje zoals in 2014. Denk niet dat RTL dat nog eens gaat doen. De zender zal dat wel willen want twee programma's betekent twee keer zoveel reclame, maar ik vrees dat Gijp en Derksen dan afhaken.

Anoniem zei

Gijp moet lekker thuis blijven dan...

Anoniem zei

Ik heb uit betrouwbare bron water...

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link