31 oktober 2012


RTL stopt Sport Inside, komt met VI Vandaag

Na zo'n twee maanden valt het doek voor Sport Inside, de dagelijkse sportrubriek op RTL7 met onder meer Johan Derksen en Wilfred Genee. Tegelijkertijd kondigt RTL echter een opvolger aan: VI Vandaag.

Sport Inside bleek, in ieder geval qua kijkcijfers, geen groot succes in de vroege vooravond op RTL7. "RTL Sport Inside zat qua kijkcijfers op het zendergemiddelde, met VI Vandaag hopen we daar bovenuit te komen", aldus een woordvoerder van RTL tegenover Mediacourant.nl.

Het nieuwe VI Vandaag begint aanstaande maandag (5 november) al. De opzet van het programma is anders, doordat het zich meer dan in Sport Inside zal richten op het voetbal. De overige sporten komen nog slechts in een kort overzicht voorbij.

Daarnaast is er gekozen voor een nieuw uitzendtijdstip. Waar Sport Inside rond 19.00 uur begon, zal VI Vandaag om 19.25 uur te zien zijn. Daarmee gaat het dus de concurrentie aan met onder meer De Wereld Draait Door en het RTL Nieuws, maar staat het niet meer tegenover bijvoorbeeld RTL Boulevard geprogrammeerd. Het programma duurt nog steeds een klein half uurtje.

In VI Vandaag wordt gebruik gemaakt van de kennis van de redactie van het weekblad Voetbal International. Johan Derksen schuift aan, net als journalist Iwan van Duren. Regelmatig zijn er ook live-schakelingen met de clubwatchers van het magazine. Wilfred Genee neemt de presentatie voor zijn rekening, maar wordt op de Voetbal International-avonden (maandag en vrijdag) vervangen door Koert Westerman.


25 opmerkingen:

Anoniem zei

Flop stop nou met het uitmelken.ze willen de strijd aangaan met DWDD en RTL nieuws laat me niet lachen.

Sander Dammann zei

Die René is zo gek nog niet, die heeft dat prima ingeschat.

Anoniem zei

Ik denk dat het niet meedoen van René juist de reden is dat er geen hond kijkt.

Anoniem zei

Het sloeg ook nergens op, een judoka die heel wijs gaat zitten doen over wielrennen en een irritante blonde opmaakpop met aandachttekort die doet alsof ze verstand heeft van voetbal.

Anoniem zei

Het zorgt voor overkill aan voetbal info. Hierdoor worden dezelfde zaken vaak herhaald op VI van maandagavond en vrijdagavond. Dus stop er gewoon mee!

Anoniem zei

Het wordt te veel van het goede. Gewoon maandag en vrijdag anderhalf uur is genoeg en dan is er ook genoeg gespreksstof.

Anoniem zei

Half8 dom dwdd trekt ook veel kijkers aan

Anoniem zei

Johan > Rene

ben benieuwd, Johan zei zelf dat zo'n programma een overkill zou veroorzaken dacht ik...

Peter R. de Vries zei

Ik hoop vooral dat het Doordekken sfeertje een beetje terugkomt.

NOT DUN!

Anoniem zei

Overkill!
Maandag t/m Vrijdag - VI Vandaag
Maandag - VI
Vrijdag - VI
Woensdag - VI Magazine
En dan heb je toch nog VI Radio elke dag?

Ze willen echt alles eruit melken wat er uit te melken valt! En dan heb je nog het probleem
DWDD heeft gemiddeld al meer kijkcijfers dan VI op maandag en vrijdag. En half 8 Nieuws ook!

WERELD DRAAIT DOOR Kijkcijfers 1.293.000
HALF ACHT NIEUWS Kijkcijfers 1.450.000

In tijden van crises en we moeten allemaal een beetje inleveren lijkt mij dit tacties zowel economies een hele slechte zet! Of gaan de heren dit gratis doen?

Nu kunnen we de vrijdag VI wel overslaan want zoveel nieuws komt er nooit. Tijdens een EK/WK kan je wel elke dag uitzenden.

Anoniem zei

we moeten het gouden koppel Derksen & Genee sparen voor elke maandag en vrijdag!

Anoniem zei

Ik vond dat RTL Sport Inside best vermakelijk met die Fatima, die V/d Geest en Van Duren.

Anoniem zei

Sport Inside is geen slecht idee, maar ze zouden 2 actuele nieuwsverhalen moeten kiezen waar ze het voor een groot deel van het programma over hebben met 2 experts van de betreffende sporten. En het overige nieuws vluchtiger behandelen.
Helaas is alleen voetbal een echt kijkcijfer trekkende sport en wordt dit al 2 dagen in de week uitvoerig besproken.

Anoniem zei

Jullie zijn een stelletje misselijke kwallen om het maar steeds over louis te hebben en dick advocaat naar beneden halen.Jullie moeten eens in de spiegel kijken wat jullie tekortkomingen zijn maar die hebben jullie natuurlijk niet.

Anoniem zei

Vrijblijvende tip voor anoniem hierhoven; doorzappen.

Anoniem zei

Het meest hemeltergende aan sport international was wel johan derksen die opeens zijn mening ging spuien over "b" sporten. Lachwekkend.

En dan willen ze nog een late night show gaan doen alla barend en van dorp. Typisch gevalletje zichzelf zwaar overschattende paardelul

Onderkruipsel zei

Och wat jammer ;) Het spijt me zo dat ik het
geen ene keer heb gezien.

Not!

Anoniem zei

Ik vind dit juist wel leuk. Andere sporten erbij betrekken.

Anoniem zei

Was weinig aan. Veel te haastig programma. Genee had zoveel haast dat hij zich een aantal keer versprak. Te vermoeiend om naar te kijken. En dat terwijl er m.i. best ruimte is voor een goed voetbalprogramma zonder het slappe irrelevante gelul van Gijp met zijn overdrijvingen, verzinsels en keiharde lach om zichzelf.

Anoniem zei

Stelletje narcisten zijn rene en die snorman.ik ben even zijn naam kwijt.oja johan derksen.

Anoniem zei

WILFRED MOET AAN DE TAFEL BIJ VI OP MAANDAG EN VRIJDAG ANDERS IS ER NIKS AAN!!!

Anoniem zei

Overdaad schaadt, geldt ook hier. Er komt een moment dat een tv-personality "op" is. Dat moment breekts sneller aan door JD voor iedere wagen te spannen die RTL de buis op wil hebben.

Anoniem zei

Zijn ze slim dan zetten ze hem om 20:00 uur, dan vang je en de kijkers die GTST niet willen zien, de sportliefhebbers die vlak voor een wedstrijd/VI nog even wat willen zien, en om 20:00 zijn veel programma's als Boulevard al geweest....

Misschien is een opzet als VI op woensdag van 1/1,5 uur een beter idee...

Anoniem zei

Misschien kunnen ze anders beter beginnen met een nieuwe reeks Doordekken!

Anoniem zei

VI Vandaag is wel een hartstikke leuk programma. :)

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link