12 juni 2012


VI Oranje zorgt voor meer 'online buzz' dan Studio Sportzomer

Tijdens de eerste week van het EK Voetbal is er online veel meer gesproken over VI Oranje (RTL) dan over Studio Sportzomer (NOS). Dat blijkt uit onderzoek van de website EKBarometer.nl. Er werden 43.117 berichten over VI Oranje geregistreerd, tegen 18.641 berichten over Studio Sportzomer.

Opvallend is wel dat er over VI Oranje iets vaker negatief gesproken wordt. De helft van de berichten over VI Oranje zou negatief van aard zijn, terwijl dat bij Studio Sportzomer 40 procent is. Dat (volgens de onderzoekers overkomelijke) verschil is vooral te wijten aan Johan Derksen. In 65 procent van de berichten over hem klonk een negatief sentiment door.

Het meest lijken mensen zich te storen aan de terugkerende kritiek van Derksen op Jack van Gelder en zijn Studio Sportzomer. Het onderlinge verschil in sentiment tussen VI Oranje en Studio Sportzomer wordt ook beïnvloed door Jan Mulder, die bij Studio Sportzomer aan tafel zit. Van de berichten over hem was 54 procent positief.


Vergelijking tussen VI Oranje en Studio Sportzomer (© EKBarometer.nl)


9 opmerkingen:

Anoniem zei

"Opvallend is wel dat er over VI Oranje iets vaker negatief gesproken wordt. De helft van de berichten over VI Oranje zou negatief van aard zijn, terwijl dat bij Studio Sportzomer 40 procent."

Raar, je zou zeggen VI is leuker :D

Anoniem zei

Dat komt door die mensen die hier altijd zitten te zeuren over wie niet goed was in de aflevering en over die mora mensen, wat nou eenmaal nodig is als ze kort reclame hebben.

Anoniem zei

VI Oranje krijgt meer opbouwende kritiek van haar trouwe fans.

Anoniem zei

Off: Dijkstra er weer bij en dan samen met Luinge!!! word een legendarische aflevering!

Anoniem zei

Wat is negatief en wat is positief vraag ik me bij dit soort onderzoekjes altijd af.

"Wat zit Jan Mulder weer lekker te bazelen!"
Wordt dat als positief of negatief opgepikt door hun systeem?

"Knap hoe Jack van Gelder onze belastingcenten daar aan het opmaken is."
Idem dito.

Anoniem zei

Iedereen wil wel kritiek geven op Studio Sportzomer maar tegen die tijd is de helft al in slaap gevallen.

Houdt dit onderzoek er ook rekening mee dat er op deze blog enorm veel over VI wordt gepraat terwijl er geen eens een Studio Sportzomer blog is?

Ook op youtube kan je duizenden VI filmpjes vinden (als deze niet geblokkeerd zijn), en misschien een tiental Studio Sportzomer filmpjes.

Niet echt een geweldig onderzoek dus.

Onderkruipsel zei

Wat ook wel eens mag worden onderzocht is waarom Derksen de laatste tijd in zo weinig andere TV programma's aanschuift!

Anoniem zei

zit wel wat in......ik zal nooit een aflevering overslaan van vi..............maar verleden week had ik de neiging om weg tezappen...wat verschrikkelijk negatief allemaal....bah...en het is nog steeds tenegatief......kijkt niet lekker meer weg

Anoniem zei

waarom hoor ik niemand trouwens over dat de nos de 2 de helft vertraagd....op andere netten lopen ze 3 min voor................zou dit express gedaan worden om vi niet om half 11 telaten beginnen?

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link