19 juni 2012


'Online pr-waarde' VI Oranje bijna twee keer zo hoog als Studio Sportzomer

VI Oranje krijgt op internet veel gratis en waardevolle publiciteit. De zogenaamde 'online pr-waarde' van het programma is zelfs bijna twee keer zo hoog als die van NOS-concurrent Studio Sportzomer. Dat blijkt uit onderzoek van de website EKBarometer.nl.

Vorige week bleek al dat VI Oranje voor meer 'online buzz' zorgt dan Studio Sportzomer en dat was afgelopen week niet anders. Via een rekenmethode is nu ook becijferd welk bedrag aan online pr daarmee is gerealiseerd. Met andere woorden: wat zou het een programma gekost hebben als het alle gekregen online aandacht zelf via advertenties had moeten inkopen? Aan de online pr-resultaten voor VI Oranje blijkt een prijskaartje van €3.659.160,- te hangen, tegenover €2.006.414,- voor Studio Sportzomer.

Wat betreft het imago doen de twee programma's overigens niet voor elkaar onder. Bij beide programma's is het commentaar in tussen de 55 en 60 procent van de gevallen positief van aard. Ten opzichte van vorige week is er nu wel over VI Oranje iets vaker positief en over Studio Sportzomer juist iets vaker negatief gesproken. Het verschil werd vooral gemaakt door René van der Gijp. Driekwart van alle online berichten over hem was positief van toon.


Vergelijking tussen VI Oranje en Studio Sportzomer (© EKBarometer.nl)


14 opmerkingen:

Anoniem zei

Tellen ze al onze leuke comments ook mee?

CrazyDJ07 zei

bij vi oranje gebeurt er bijna altijd wel wat.
een grap, een ruzie etc.
nogal logisch dat daar dan meer over geschreven wordt, zeker op twitter en terecht ;)

KevVDZ zei

en 80% van die gratis PR, Komt allemaal bij sigaarsnor vandaan. Hulde!

Anoniem zei

Iemand die al wat meer weet over de verdwijning van Emiel Schelvis? Zette zojuist VI Radio aan en daar was ie aan het woord dus. Wie weet meer over ons emieleke? ;0

Anoniem zei

Ik denk dat van hanegem in plaats is gekomen voor schelvis, Gezien het feit VI een samewerkings verband heeft met sport 1. En ze beiden onder contract staan.

Tim zei

@de 2 anoniem hierboven: Ik hoorde Schelvis een paar dagen geleden ook op VI radio, toen zat hij in Oekraïne. Maar ook al in de reguliere VI's ontbrak hij aan het eind heel vaak, dus het zou ook best kunnen dat Van Hanegem in de plaats is gekomen.

Anoniem zei

Bedankt Anoniem 21:18&21:56 dat zou best eens kunnen ja.

Dr. LuL zei

Volgens mij was er een petitie gestart om hem uit de uitzending te krijgen.

Op voetbalzone.nl, waar Wilfred Genee vaak op te vinden is, was er een hele berg negatieve commentaar op Schelvis, zelfs op youtube staan er een ton filmpjes van momenten waar hij leuk probeert te doen maar het totaal niet aankomt.

Dus denk gewoon dat ze hem weg hebben gezet vanwege zijn slechte optredens. Ik irriteerde me ook mateloos aan hem. Maar wanneer die niet lollig probeert te doen dan is het een goede gast.Het zou voldoende zijn geweest dat iemand hem gewoon daarop aan zou spreken.

KevVDZ zei

Hoi meneer sigaarsnor, ik ben een gigantische fan van u. Ik kom zeker 50 keer per dag op u site en reageer op alles en iedereen. Dit doe ik om me bij u in de picture te krijgen. Ik hou van u. Ik zou graag een handtekening van u willen. Blijf vooral zo doorgaan, dikke kus + i love u 4 ever

KevVDZ (De Echte) zei

@ De Fake kevVDZ

Doe niet zo flink. Ga je aandacht ergens anders zoeken.

CrazyDJ07 zei

Ik speel graag fifa spelletjes.

SigaarSnor zei

@Dr. LuL: "zelfs op youtube staan er een ton filmpjes van momenten waar hij leuk probeert te doen maar het totaal niet aankomt" - Dat is juist wat ik zo leuk aan hem vond. Die mislukte grapjes zijn cult.

Anoniem zei

Idd SigaarSnor, hij wast niet mijn favoriet en vind het niet erg dat ie niet meer te zien is in de wekelijkse show maar ik zou het vreemd vinden wanneer hij tijdens VI Oranje helemaal niet aan bod komt als je ziet wie er allemaal worden uitgenodigt.

Anoniem zei

@KevVDZ: hahahahahaha jij neemt het wel heel serieus, auwe geile pik

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link