17 mei 2012


René van der Gijp snapt niets van Feyenoord-liefde zoontje

Vaak wordt gezegd dat clubliefde overgaat van vader op zoon, maar daar klopt volgens René van der Gijp niets van. Reden? "Omdat ik het niet heb, maar mijn zoontje Nicky wel", aldus Van der Gijp in zijn Uitsmijter-rubriek in Voetbal International. "Hij is tien jaar en zit elke week negentig minuten lang met het zweet in zijn handen naar Feyenoord te kijken, zo nerveus is hij dan. Dat ventje is zó gek van Feyenoord, dat is onvoorstelbaar."

"Ik kan hem ook geen groter plezier doen dan één keer in het kwartaal met hem een uurtje door de Feyenoord Fanshop te gaan wandelen", gaat Van der Gijp verder. "Dat is voor hem echt het walhalla. Leuker dan Eurodisney en De Efteling bij elkaar, ik zweer het je. Maar dan denk ik: van wie zou hij dat hebben? Niet van mij in elk geval."

Van der Gijp verbaast zich over de gelukstaferelen in Manchester, nadat City kampioen werd. "Ik heb daar op de tribune dingen gezien waar ik met mijn verstand niet bij kan. De meest bizarre scènes zag ik voorbijkomen. Echt ongelooflijk. Ik geloof dat ik het gen voor clubliefde mis. Nooit gehad ook. Daardoor ben ik altijd gefascineerd geweest door mensen die het wél hebben. Ik vraag me altijd af: hoe is het nou toch mogelijk dat het resultaat van een voetbalwedstrijdje je zó ontzettend kan aangrijpen dat je ervan gaat huilen?"

Zijn zoontje bezit het clubliefde-gen dus duidelijk wel. "Als Feyenoord toevallig heeft verloren, dan wil hij me niet eens spreken. Omdat hij bang is dat ik dan tegen hem roep: 'Ach joh, laat lekker gaan. Het is toch ook weleens leuk dat Roda JC wint?'. Kan-ie niet tegen. Dan is zijn hele dag verziekt. Soms belt hij me na een wedstrijd van Feyenoord op, bijvoorbeeld als Guidetti drie keer heeft gescoord. 'Wie vond jij de beste speler van dit weekend?', vraagt-ie dan. En als ik dan zeg: 'Nou, ik vond Jan Vertonghen heel erg goed', dan hoor ik alleen nog maar 'klik' en daarna 'tuut-tuut-tuut'. Heeft-ie opgehangen, die kleine aap."


12 opmerkingen:

Anoniem zei

Niets is groter dan dat ene woord...

Anoniem zei

wat een gezeik

Anoniem zei

Moeten we hier nou heel de ek mee doorkomen!!!!!Misschien tijd voor een depressie .....

Anoniem zei

Gijp heeft een zoon!? da wis ik nie...

Anoniem zei

^^^

Volgens mij 2 zelfs...

Ach ja, als je liefde meer zit in de snikkel van Balotelli is elke andere liefde maar relatief.

Anoniem zei

Wat een dom commentaar. Pleit helaas niet voor de Gijp fans.

Anoniem zei

@17-05-12 20:41
Hahahaha.

Anoniem zei

Volgens mij moet dit de oudste zoon van Rene zijn : link en deze foto : link

Dit moet Sanny zijn, de zoon van Rene, komt uit Dordrecht, en is geboren in 1990.

Anoniem zei

Als je hier :

link kijkt, en dan 5e van rechtboven (in dat bootje), zie je rechts Rene ook zitten als het goed is.

Of ik moet me vergissen.

Anoniem zei

en deze foto : link bewijst volgens mij dat het de zoon van Rene is, als je leest naar wat ie schrijft, en je ziet de foto.
http://2.media.hyves-static.net/73222001/6/oNgk/0/img73222001.jpeg

Anoniem zei

Meestal gaan ze uit van het gemiddelde. Pak is 500 vaders die van een club houden en kijk is waar de zoon van houd.

Anoniem zei

Dus het begint met clubliefde van vader op zoon, maar de vader heeft geen clubliefde. Nee dan kun je dat dus ook niet overgeven. Slaat totaal geen hout dit stuk.

Gijp houdt van voetbal, en zijn zoon ook blijkbaar, dat is over gegaan van vader op zoon. En dat dat jochie daarnaast nog Feyenoord fan is, is vervelend maar als Gijp geen clubliefde heeft moet hij ook niet beweren dat de stelling niet klopt.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link