18 mei 2012


[update] Wilfred Genee zet mogelijk punt achter tv-carrière

Wilfred Genee sluit niet uit dat hij over niet al te lange tijd een punt zet achter zijn tv-carrière. Dat vertelt de presentator aan weekblad Story, zo meldt de site Mediacourant.nl. Genee heeft plannen om te emigreren.

"Ik ben bloedserieus. Mijn vrouw Lili is van Iraanse komaf en voelt zich meer een wereldburger dan Nederlands. Ik heb als rechtgeaarde Fries misschien iets meer wortels hier, maar ik begrijp wat ze bedoelt. Ik denk zelf ook dat we ons als gezin goed thuis zullen voelen in Australië of Canada."

Genee ziet het al helemaal voor zich. "De immense ruimte die daar is en de manier van leven spreken ons erg aan. Onze dochter Isabeau wordt dit jaar drie en we verwachten in augustus een broertje voor haar. Ik zie het wel voor mij dat onze kinderen in een ander land dan Nederland hun jeugd zullen doorbrengen."

Hij begrijpt dat mensen zijn plannen vreemd kunnen vinden. "Er zullen mensen zijn die denken dat ik daar beter mee kan wachten, omdat ik op tv samen met Johan prachtige kijkcijfers scoor. Nu wil ik niet ondankbaar klinken, maar mijn tv-werk is echter niet zaligmakend voor mij. Ik hoor collega's vaak over ons vak praten alsof het iets groots, bijna kunst is. Wat een onzin!"

Wanneer het precies gaat gebeuren, weet Genee nog niet. "Als we met zijn viertjes aanvoelen dat het tijd is om naar het buitenland te gaan, doen we dat. Het is nu nog niet superconcreet – we zijn niet binnen enkele maanden weg. Maar Lili en ik hebben het er de laatste tijd wel steeds vaker over."

Update 16.15 uur:
Het verhaal blijkt - hoe verrassend - nogal uit z'n verband gerukt te zijn, zo liet Wilfred Genee vanmiddag tegenover VI Radio weten. "Ik heb één zinnetje laten vallen dat het ooit weleens een mogelijkheid is, maar zeker niet de eerstkomende tien jaar."

Genee: "Je staat een heel lang verhaal te vertellen over allerlei dingen die je doet, dan zeg je tussen neus en lippen door 'ik zie me ooit nog weleens een keer emigreren' en vervolgens staat er als kop boven het verhaal: 'Wilfred Genee gaat emigreren'. Gelijk m'n ouders aan de lijn. Helemaal in paniek."


17 opmerkingen:

Anoniem zei

O, het is van Story. Dat nemen we dus niet serieus!

Anoniem zei

Do-re-mi-fa-sol, weer een roddelblaadje vol!

Anoniem zei

Zou ik erg zonde vinden. Ik vind Genee 1 van de beste presentatoren van Nederland. Daarnaast vraag ik me af wat hij eventueel in het buitenland wilt doen. Kan hij er een baan als presentator krijgen?

Hij heeft natuurlijk ook zijn diploma rechten nog, maar wat ik heb begrepen is dat hij dat met tegenzin heeft behaald.

Anoniem zei

Au revoir!! wegwezen.
liever Emile dan genee.

Eigenlijk heb ik ook liever dan rene van der gijp zegt: Welkom bij weer een voetbal international, op x datum met alweer een nieuwe uitzending met Johan Derksen enz haha

Anoniem zei

Als hij iets met rechten gaat doen dan heeft hij misschien nog wel minder tijd met zijn gezig dan nu.

Anoniem zei

Volgens mij heb ik dit nieuws een maand geleden ook al eens ergens gelezen...

SigaarSnor zei

@18-05-12 13:24: Kan kloppen. Heb het een tijdje geleden al eens gelinkt op Twitter. Was toen echter een heel kort stukje, nu stond het wat meer uitgebreid online (op Mediacourant.nl). Daarom toch ook nog maar even op de blog zelf gemikt. Ik geef toe: het is inderdaad een wat do-re-mi-fa-sol-achtig stukje... ;)

Anoniem zei

Oh noes. Mr nobody denkt te kunnen stoppen, dat gaat niks worden want hij heeft een pursenality nodig als Derksen om rullevant te kunnen zijn in het leven.

Anoniem zei

Zou jammer zijn, maar ik geef hem geen ongelijk.
Als je in de V.S. en Canada bent geweest, weet je dat NL. niet geweldig is.

Anoniem zei

Netsplitter is een homo gr gr

Anoniem zei

Zou jammer zijn.

Anoniem zei

Het blijkt volledig uit z'n verband te zijn gerukt. De eerst komende 10 jaar zijn we niet van gelhoofd af :D

http://www.vi.nl/VI-TV-1/VI-Media.htm?&rtlPage=true#videoplayerTop

SigaarSnor zei

@Anoniem 18-05-12 16:02: Dank. Even een update toegevoegd.

Anoniem zei

Dacht het al! Wat een zielige mensen bij die roddelbladen, een en al sensatiejournalistiek!

Anoniem zei

He jammer weer een storm in een glas water, zitten we nog 10 jaar vast aan de presentator die randzaken belangrijker vindt dan het spelletje zelf :(

Anoniem zei

Ik ga Johan meer missen denk ik als ie er over een paar jaar mee kapt.

Renzo

Anoniem zei

Moete ze Genee gewoon integraal op een tv scherm uitzenden, dede al een keer. lol

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link