01 juni 2011


Tour de France-variant VI Oranje gaat definitief door

De kogel is door de kerk: er komt definitief een dagelijks Tour de France-programma op RTL 7. Dat meldt RTL vandaag in een persbericht. Het programma zal 'RTL Tour du Jour' gaan heten en is van 1 tot en met 24 juli te zien tussen 20.30 en 22.40 uur.

Wilfred Genee neemt de presentatie voor zijn rekening. Bij hem aan tafel schuiven (ervarings)deskundigen zoals Gert Jakobs, Danny Nelissen, Steven Rooks, Jeroen Blijlevens, Leo van Vliet en Michael Boogerd aan. Maar ook BN'ers zonder professioneel wielerverleden zullen acte de présence geven.

Vanuit Frankrijk komen reportages van (Jakhals) Erik Dijkstra (nu al een regelmatige tafelgast in Voetbal International) en Marcel Maijer. Zij zullen berichten over zowel het harde nieuws als de karakteristieke achtergronden van de Tour. Verder wordt het programma omlijst met livemuziek.

Ook Johan Derksen zal regelmatig langskomen. RTL daarover in het persbericht: "In een periode dat de voetbaltransfers in volle gang zijn, geeft Johan Derksen updates hierover."

Het programma zal overigens niet, zoals eerder de bedoeling was, vanaf de Cauberg in Valkenburg (een bekende Nederlandse wielerplek) komen. De opnamelocatie is het Amsterdamse Westergasterrein. Vanaf die plek worden normaal gesproken onder andere De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman gemaakt.

Marco Louwerens, programmadirecteur RTL 7: "Vorig jaar hebben we in de zomer goede ervaringen opgedaan met een dagelijkse sporttalkshow. 'RTL Tour du Jour' wordt geen 'VI Oranje', want de Tour is tenslotte geen WK. Qua sfeer is de talkshow wel vergelijkbaar. We hopen met 'RTL Tour du Jour' een brede groep wielerliefhebbers dagelijks op een laagdrempelige en aanstekelijke manier de Tour de France mee te laten beleven."

Zie ook:
RTL werkt aan Tour de France-variant VI Oranje
Tour de France-variant VI Oranje nog onzeker
Tour de France-variant VI Oranje gaat waarschijnlijk door


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tussen 20.30 en 22.40 uur! Ik dacht dat VI lang duurde! Hah. Zal mij benieuwen of het RTL lukt om Martje Smeets te doen vergeten.

frankfaas zei

Mart Smeets doen vergeten kan bij mij niet.Het trauma Smeets spookt,vooral als de tour begint als een nachtmerrie door mijn brein. Nee,dan Genee en gasten, daar ga ik me nu al op verheugen!

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link