02 juni 2011


Recensent De Telegraaf over Derksen en Yolanthe Op 3

Tv-recensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf is niet bepaald onder de indruk van de interviewkwaliteiten van Yolanthe Sneijder-Cabau. Hij schrijft dat naar aanleiding van de eerste uitzending van het programma Yolanthe Op 3, waarin onder meer Johan Derksen te gast was.

"Behekst bazelde Derksen over koetjes en kalfjes, waarbij hem geen strobreed in de weg werd gelegd door de interviewster", aldus Peereboom Voller. "Zij zat maar een beetje ja en nee te knikken, zoals het misschien wel een voetbalvrouw, maar nooit een interviewster betaamt."

Van een spannende ontmoeting tussen de twee was geen sprake, zo meent hij. "Hij zou haar toch wel van jetje geven, net als altijd? Maar nee. Hij werd het cliché van de man die in de voetbalkantine met zijn vrienden grappen over vrouwen maakt, maar in een sukkeltje verandert zodra hij door een dame in een kort jurkje en hoge hakken wordt aangesproken."

De recensent heeft weinig vertrouwen in de toekomst van het programma Yolanthe Op 3. "Wie was ook alweer de profeet die zei dat Yolanthe de nieuwe Ivo Niehe is? Ach natuurlijk, dat was Ivo zélf! Ik denk dat ook hij in de ban is, en daarom schoonheid verwart met talent. Dat gebeurt wel vaker in Hilversum."

Overigens was Johan Derksen zelf ook niet zo onder de indruk van de interviewtechnieken van Yolanthe. "Ik kop alle voorzetten in, het is niet moeilijk om mij aan de praat te krijgen", zo zei hij daar vorige week over in RTL Boulevard. "Ik denk dat als ze tegenover iemand komt te zitten die op zijn hoede is, ze nog niet de interviewtechniek heeft om het eruit te trekken."

In Voetbal International voegde hij daar maandag, een dag na de uitzending, nog aan toe: "Pretentieloos amusement. Ik heb er alles aan gedaan om er met dat meisje iets leuks van te maken. Maar het was niet dat je zegt: zet dat gouden kalf maar vast opzij."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link