31 mei 2011


Derksen: Van Hanegem wil niet meer in Voetbal International zolang Genee presenteert

Willem van Hanegem heeft niet bepaald genoten van zijn terugkeer gisteren in Voetbal International. Op VI Radio en in de Coen & Sander Show op Radio 3FM (beluister de gesprekken onderaan dit bericht) vertelde Johan Derksen vandaag dat Van Hanegem na de uitzending boos naar zijn auto is gelopen. "Ik ken Willem, ik denk niet dat hij ooit nog terugkeert zolang Genee er zit."

In de uitzending confronteerde Wilfred Genee Johan Derksen met oude uitspraken van hem over Willem van Hanegem. Een fikse ruzie tussen Genee en Derksen volgde, terwijl Van Hanegem zich ondertussen van binnen zat op te vreten en zich beledigd voelde.

Op VI Radio noemde Derksen de actie van Genee "effectbejag en een hunkering naar profileren". En verder: "Ik vond het heel goedkoop en a-journalistiek. (...) Niemand is hier bij gebaat. Alleen Wilfred was vijf minuten lang - vond hij zelf - heel erg belangrijk en goed bezig."

Derksen en Genee hebben het er na de uitzending onderling niet meer over gehad. "Dat is zinloos. Het is op tv geweest en dat draai ik niet meer terug. Ik heb gezegd wat ik er van vond. (...) Wilfred vind het de charme van het programma. Er zijn mensen die zijn zo megalomaan dat ze niet te coachen zijn. Ik wou daar geen energie in steken."

Het zit Derksen ook dwars dat Genee opereert onder de vlag van Voetbal International, maar zich er ondertussen van distantieert. "Hij vindt dat hij niet bij VI hoort", aldus Derksen. "Hij vindt dat hij groter is dan VI. Dat hij groter is dan Van Hanegem. Dat hij groter is dan Louis van Gaal... Kun je het je voorstellen?"

"Dit soort trucs zouden wij nooit in de geschreven VI uithalen. We proberen een journalistiek programma te maken met een lach en we proberen niet mensen tegen elkaar op te zetten en tegen elkaar uit te spelen."

Beluister hieronder het gesprek dat Derksen op VI Radio had met presentator Menno Tamming:



Beluister hieronder het gesprek dat Derksen op 3FM had in de Coen & Sander Show:



Klik hier voor een overzicht van alle gesprekjes op VI Radio en hier voor een overzicht van alle gesprekjes in de Coen & Sander Show.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link