28 juli 2010


Hans Kraay Jr. niet terug bij Voetbal International

Hans Kraay Jr. zal komend televisieseizoen niet meer terugkeren aan tafel bij Voetbal International. Zowel SBS als RTL heeft dit nieuws bevestigd. "De onderhandelingen tussen de twee zenders zijn dinsdagavond stukgelopen", aldus een woordvoerder van SBS.

Al langer was duidelijk dat SBS niet heel gelukkig was met de optredens van Kraay Jr. bij RTL, maar de verwachting was dat de zender haar presentator zou toestaan nog één keer in de twee weken aan te schuiven. Dat gaat nu dus ook niet door.

SBS wilde in ruil voor het optreden van Kraay Jr. in Voetbal International een vergoeding en/of dat er RTL-sterren zouden gaan verschijnen in SBS-programma's. "Hun eisen waren wat ons betreft niet realistisch", aldus RTL-woordvoerder Jaap Paulsen. "RTL-presentatoren kunnen al in andere programma’s optreden. Dit gaat uiteraard in samenspraak met hen. Wij gaan hen niet verplichten om in bepaalde programma's te gast te zijn."

"Wij gaan 9 augustus weer volop van start, maar helaas dus zonder Hans", zo gaat de woordvoerder verder. "Wij vinden het jammer en de deur staat voor Hans altijd open. VI is een goed bekeken voetbaltalkshow waarin Hans zich ook kon profileren."

SBS laat weten de houding van RTL te betreuren. "Voor SBS was het geen probleem geweest als Hans Kraay Jr. ook komend seizoen studiogast zou zijn bij Voetbal International, mits daar een redelijke tegenprestatie tegenover komt te staan", zo zegt een woordvoerder.

Het is niet bekend wat Hans Kraay Jr. zelf van het besluit vindt. Zijn management heeft laten weten niet bereid te zijn om te reageren op het stuklopen van de onderhandelingen. Eerder zei Kraay Jr. iedere beslissing van SBS te accepteren. "Zij zijn mijn werkgever. Ik sta voor de volle honderd procent achter ze."


11 opmerkingen:

Anoniem zei

Zielig van SBS, heel zielig..

Anoniem zei

Beetje zielig van SBS...

Anoniem zei

Zou Hans ook geen gastoptreden mogen maken? Ik bedoel, hij was al vaste gast, maar nu hij niet meer tot de VI-analisten behoort kan hij misschien wel een keertje langskomen. Het zou zielig van SBS zijn als dat niet meer mag.

Anoniem zei

miscchien heeft het met het volgende temaken, http://www.mediacourant.nl/?p=76958

dat sbs niet wil dat hans op dezelfde avond op verschillende zenders tezien is.

Anoniem zei

Heh bah. Wat is dat SBS toch een walgelijk zendertje.. word tijd dat het snel uit de lucht gehaald word

Jurjen zei

Oke mensen, de afspraak was op hansiehansie.nl dat wanneer Hansie niet meer terug mag keren van sbs, dat we die campingzender van de tv af zouden flikkeren. Dus bij deze.

Anoniem zei

die programma op maandag avond heeft sbs expres gedaan, en hans zit niet 100 procent achter sbs, want hij vind het doodjammer dat hij niet meer mag aanschuiven, zeg gewoon wat je vind.

Anoniem zei

Nou, ik lig er niet wakker van hoor! Ik kan die vent niet uit staan. Het enige wat ik wel zal missen is dat Derksen hem niet meer in de zeik kan nemen...

Anoniem zei

Jammer, ik vond 'm nl wel kundig en met Derksen en hem erbij was het iig wel spannende TV! Niet dat geslijm wat we bij van Gelder gewend zijn iig!

:(

Anoniem zei

en nu?? Prem, jakhals, van breukelen etc... al die gekken, gatverrrr!!!. nee he. Wat mooi zou zijn is henk spaan erbij en einde van programma nico dijkshoorn met een leuk stuk (net als dwdd). Maar gaat toch niet gebeuren.

Anoniem zei

@hierboven ik hoop dat Gerald Vanenburg van tijd tot tijd zal aanschuiven. Hij is kundig, kan goed praten en laat zich niet gemakkelijk van zijn stuk brengen. Ik kan in de positie van SBS komen want RTL wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, het is niet voor niets dat Genee en Derksen zakken geld moeten meenemen om een zeer onderhoudend programma te maken. Als ze al niet willen betalen voor een programma dan gaan ze al helemaal geen vergoeding betalen aan SBS voor het laten aantreden van een van hun medewerkers.

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link