04 juni 2018


Belgische bondscoach neemt geblesseerde Kompany toch mee naar WK

Vincent Kompany is door de Belgische bondscoach Roberto Martínez ondanks een liesblessure in de WK-ploeg opgenomen. Kompany liep de blessure op in het oefenduel met Portugal, maar Martínez hoopt dat zijn aanvoerder op tijd weer fit is.

De coach mag tot 24 uur voor het eerste groepsduel, op 18 juni in Sotsji tegen Panama, een geblesseerde speler vervangen. In dat geval is Laurent Ciman de eerst aangewezene. De verdediger van Montreal Impact is de eerste reserve in de selectie.

"Dit is niet zomaar een competitie, dit is het WK. 'Vinnie' is een leider en van essentieel belang", zei Martínez tijdens de presentatie van zijn selectie. "We willen maximaal de tijd nemen om een zo goed mogelijke beslissing te nemen."

Vier spelers moeten het eindtoernooi sowieso uit het hoofd zetten. Matz Sels, Christian Kabasele, Jordan Lukaku en Christian Benteke worden door Martínez thuisgelaten.

Eind vorige week leek de selectie uit te lekken via een filmpje van de Vlaamse zender VRT. Op beelden waren 23 matrassen te zien met namen van 23 spelers.

Het leek alsof de keuze van Martínez was uitgelekt, maar van de vijf namen die ontbraken op de matrassen gaan Leander Dendoncker en Adnan Januzaj gewoon naar Rusland.


Doel: Thibaut Courtois (Chelsea), Koen Casteels (Wolfsburg), Simon Mignolet (Liverpool)

Verdediging: Toby Alderweireld, Thomas Jan Vertonghen (Tottenham), Dedryck Boyata (Celtic), Vincent Kompany (Man.City), Thomas Meunier (PSG), Thomas Vermaelen (Barcelona);

Middenveld: Nacer Chadli (West Bromwich), Kevin De Bruyne (Man.City), Mousa Dembélé (Tottenham), Marouane Fellaini (Man. United), Axel Witsel (Tianjin), Leander Dendoncker (Anderlecht), Thorgan Hazard (Mönchengladbach), Eden Hazard (Chelsea), Youri Tielemans (Monaco);

Aanval: Michy Batshuayi (Chelsea) Romelu Lukaku (Man. United), Dries Mertens (Napoli), Yannick Carrasco (Dalian Yifang), Adnan Januzaj (Sociedad).

Reserve: Laurent Ciman



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link