20 mei 2018


Oranje onder de 17 wederom na strafschoppen Europees kampioen

Het Nederlands elftal onder 17 jaar heeft voor de derde keer de Europese titel veroverd. Het team van bondscoach Kees van Wonderen speelde in de finale in Rotherham met 2-2 gelijk tegen Italië, waarna via de penalty's de titel werd binnengehaald: 4-1.

Oranje, dat zich ook in 2011 en 2012 tot Europa's beste had laten kronen, was de betere ploeg, maar miste veel kansen. De 1-0 viel na rust; Jurriën Timber scoorde via een Italiaans been.

Uit het niets kwam Italië op 2-1. Samuele Ricci en Alessio Riccardi schoten schitterend raak. In de slotfase tikte invaller Brian Brobbey de 2-2 binnen.

Keeper Joey Koorevaar, die tegen Ierland en Engeland al penalty's gestopt had, groeide uit tot de held van de avond. Hij keerde de eerste twee strafschoppen van Italië en zag vier ploeggenoten geen fouten maken.

Oranje had in de kwartfinale en halve finale ook al met strafschoppen gewonnen, van respectievelijk Ierland en Engeland.

De Nederlandse ploeg voor voetballers onder 17 jaar veroverde in 2011 en 2012 de Europese titel met huidige internationals als Terence Kongolo, Nathan Aké, Tonny Vilhena en Memphis Depay in het elftal.


1 opmerking:

Anoniem zei

https://www.msn.com/nl-nl/entertainment/nieuws/arie-boomsma-gebruikt-dreigende-taal-naar-vi-mannen/ar-AAxDbct?ocid=spartanntp

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link