02 oktober 2017


Column: ''Arjen Robben speelt tegen Zweden zijn allerlaatste interland''

Toen Oranje onlangs met 4-0 van Frankrijk verloor en vervolgens wel van Bulgarije won, heb ik in deze column aangegeven dat mensen beter konden stoppen met hopen op een ontsnapping van het Nederlands elftal. Natuurlijk zou het mooi zijn als we het WK in Rusland toch nog halen, maar het gaat gewoon niet gebeuren.

Toen Oranje onlangs met 4-0 van Frankrijk verloor en vervolgens wel van Bulgarije won, heb ik in deze column aangegeven dat mensen beter konden stoppen met hopen op een ontsnapping van het Nederlands elftal. Natuurlijk zou het mooi zijn als we het WK in Rusland toch nog halen, maar het gaat gewoon niet gebeuren.

De bondscoach zegt dat we eerst maar eens van Wit-Rusland moeten winnen. En pas daarna kijken we wel of we voldoende doelpunten hebben gemaakt. Maar we hebben juist goals nodig en waarschijnlijk ook nog eens heel erg veel. En dat zit er bij dit Oranje niet meer in, ook al leek Wit-Rusland tegen Zweden vorige maand op amateurs die er geen trek meer in hebben.

Ik vrees dat de komende duels met Wit-Rusland en Zweden voor Arjen Robben zijn allerlaatste interlands zijn. Zaterdag werd in de kantine van DWS de biografie Het Slangenmens van mijn oud-ploeggenoot Rob Rensenbrink gepresenteerd. Jan Mulder reikte het eerste exemplaar uit en vertelde de aanwezigen dat Robben weliswaar een voetballer van wereldklasse is, maar dat Rensenbrink toch echt twee klassen beter was. Nee, ik ben niet zo van dergelijke vergelijkingen. Robben is een geweldige speler, Rensenbrink was dat uiteraard ook.

Die uitzonderlijke kwaliteit van dergelijke spelers hebben we straks even niet meer voorhanden. In de eredivisie gaat zoveel fout. De uitslagen van de drie topclubs leken afgelopen weekeinde wel weer op het verleden. Ajax, Feyenoord en PSV wonnen alle drie met 4-0. Maar wie de wedstrijden heeft gezien, zag lang niet altijd ploegen die heer en meester waren. PSV en Ajax speelden de eerste helft zelfs allesbehalve goed.

Feyenoord overtuigde mij dan nog het meest, maar dat komt ook omdat AZ zo’n leuke, sociale club is. Telkens als Feyenoord in problemen zit, maakt die ploeg in Alkmaar een einde aan de crisis. Trainer John van den Brom liet zijn ploeg weer eens massaal naar voren rennen, maar dat ‘casinovoetbal’ is vragen om problemen.

AZ bofte dat het geen 0-8 werd voor Feyenoord, dat ik heel slordig vond spelen. Ik hoorde spelers en de trainer zeggen dat Feyenoord dinsdag in de Champions League in Napels eigenlijk best lekker had gespeeld. Nou, Napoli won echt eenvoudig en op halve kracht.

Tegen AZ stonden Karim El Ahmadi en de dit keer uitblinkende Steven Berghuis op. Zij bezorgden Feyenoord de overwinning. Nee, niet Sofyan Amrabat. Ik ben gecharmeerd van hem, hoor. Maar ik weiger mee te doen aan de hype die er opeens rond hem aan het ontstaan is, omdat er gewoon geen reden voor is.

Amrabat speelde in Alkmaar juist helemaal niet zo goed, integendeel. Maar omdat de aanhang van Feyenoord erg weinig heeft met Kevin Diks, vinden ze haast elke bal die Amrabat aanraakt al geweldig. En de commentatoren blijkbaar ook. Geloof me, Amrabat kan zeker een geweldige middenvelder worden, maar als rechtsback vond ik hem gisteren gewoon heel matig. Kijk de wedstrijd maar eens terug.

Willem van Hanegem.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats nu je reactie! Je kunt gebruikmaken van de volgende HTML-tags:
- <b>vet</b> = vet
- <i>cursief</i> = cursief
- <a href="http://SigaarSnor.blogspot.com/">link</a> = link